Monday, 9 September 2013

Happy Birthday Kenangan ~

hati menjerit .. sakit ~ kenapa kau menangis wahai hati ? kenapa ?
kerana kau sudah sia2kan dia wahai Hasmira Hakimi ..
mensia2kan manusia yang baik juga telus .
Selamat Hari Jadi wahai kasih 
Selamat Hari Jadi wahai kenangan
Selamat Hari Jadi wahai sahabat ..
Wahai manusia yang pernah bertakhta di hati ..
Wahai manusia yang pernah aku cintai ..
Wahai manusia yang pernah aku sayangi ..
Wahai manusia yang ku puja hampir setengah mati ..

Selamat Hari Jadi wahai Kamal Ariff bin Mohd Khalib :')

Semoga hari2 mu bahagia di samping keluarga tercinta juga buat insan teristimewa di hatimu ..
Semoga perjalanan pembelajaran mu lancar seperti lurusnya jalan ..

Lindungi dia Ya Allah sebagaimana Kau lindungi hamba kesayangan-Mu
Rahmati la dia sebagaimana Kau merahmati hamba-Mu

Semoga segalanya dipermudahkan . urusan di dunia mahupun ukhrawi :')

Sanah Helwah Ya Akhi ..
Uhibbuka fillah ~

Sunday, 14 July 2013

See Again Next Time If Allah Created Something To Us

why im created this ? u know what . now my feeling so worst .. tak dapat digambarkan
dengan kata2 , hanya Allah je tahu apa aku rasa sekarang .
aku dah memutuskan hubungan persahabatan yang hampir setahun terjalin kerana
hendak menyedapkan hati . lagi2 dibulan mulia ni .
terukkan aku ? :')
Ya Allah .. kenapa benda ni terjadi saat aku ingin kecapi kebahagiaan ? aku tak layak ke untuk bahagia dgn mana2 laki sampaikan aku sanggup menipu dia ?
maafkan koi ijat . koi dah tipu aox :')
koi tipu pasal koi sakit , jangan marahkan intan sebab intan tak tahu apa2 .. koi cuma mintak tolong dia je .. kenapa koi buat macam tu ? koi nak tengok keprihatinan aox kat koi . aox pernah cakap koi kawan rapat . apa reaksi aox bila dapat tahu koi sakit . dan paling penting koi dah tipu aox pasal mesej kawan koi tu
ye ~ mesej tu koi yang tulis , tiada 'kawan' di situ
kalau ditakdirkan aox baca blog koi ni .
mungkin lebih hebat kencangnya kemarahan aox pada koi sebab mesej tu tapi dah terlambat. koi pasti aox tak menyesal sebab sekarang koi
dah pon pergi dari hidup aox 
tak perlu bersusah payah lagi aox nak marah sebab semua ni 
koi tahu aox kecewa , terkilan dengan tindakan bodoh koi ni 
koi pernah cakap yang koi benci bila koi sukakan orang .
koi suka buat benda bodoh . ni semua salah koi ..
lagi bertambah sedih bila koi senang2 marah aox padahal dalam hati Allah je tahu macam mana
koi menangis sebab marahkan aox , 
siapa lah koi nak marah aox mcm tu sekali
koi mintak maaf ..


semua ni salah aku sebab kitorang jadi macam ni .
aku marahkan dia and gelarkan playboy bukan saja2 tapi aku tak nak jadi macam watak dalam novel
''PLAYBOY ITU SUAMIKU?''
aku bukan pegang watak utama , 
tapi watak perempuan yang dipermainkan . rela ke aku ?
tidak sesekali , hati aku bukan untuk dipermainkan
mungkin aku bodoh dgn membiarkan ijat selamber bersayang bagai 
walau pun aku dah menghalang , tapi aku degilkan hati dengan mengatakan 'aku tak kesah'
tuhan je tahu betapa bahagianya aku
bila disayangi
walaupon dipenuhi penipuan :')
bagi aku , dapat rasa sikit pun jadi la walaupun tipu
tapi tanpa sedar hati aku mula dah tak keruan dengan tindakan dia
mungkin sebelum bagi aku itu biase tapi kelama2an perasaan tu menjadi luar biasa selepas
kekecewaan aku terhadap kamal
keprihatinan ijat terhadap aku selama ini yang aku butakan hanya kerana mengejar bayangan 
kamal ariff
ye aku tak nak biarkan dia terus menyentuh lagi mana2 hati perempuan ..
cukup la stick to one , thats enough . why must more than one ?
apa yang nak dia dalam hidup untuk puaskan hati ?
boleh dikatakan selalu mimpi aku dibayangi wajahnya bahkan fizikal dia
kenapa dia ?? 
dan kenapa aku pandang lelaki yang lain aku rasa kosong ??
kenapa ijat yang aku fikir lepas tu ? 
kenapa mesti dia walaupun sesaat aku tak pernah bertemu dengan die jauh sekali untuk bersemuka ?
apa kene dengan aku ni ??
  sakit hati aku memikirkan hal ni
padahal banyak lagi yang aku boleh buat untuk bahagia .
sejujurnya setiap kali kawan2 kelas bercerita pasal pasangan masing2 hati mana tak cemburu melihat kebahagiaan diorang ?
aku hanya manusia yang sempurna akal tapi mengejar bayangan yang tak pernah aku tahu rupanya
menyukai dalam diam
merindu dalam doa
mencintai dalam hati
dia sebahagian dalam hidup aku
dia ibarat separuh nyawaku
dia ibarat penawar dalam hidup
dia juga racun dalam diriku
bila rindu , aku scroll balik semua mesej dia yang lama2
tak puas lagi , aku cuba termenung
membayangkan kebahagiaan aku dengan dia
meskipun die bukan tercipta untukku
biarlah dia di dalam hati selamanya
sayang aku pada dia , setia sampai mati
jika aku diberi peluang untuk menjadi sebahagiaan daripada hidupnya
kan ku korban seluruh jiwa ragaku untuk membahagiakan dia siang dan malamku
itu janji untuk sang suami
:')
tidak pernah aku putus doa semoga dia yang terbaik buatku
walaupon marah , kecewa , terkilan masih bersarang dalam hati kerana kelakuan dia
sejahat2 dia , hatiku tidak menafikan yang dia lah manusia yang paling aku sayang
sayang kerana membantu aku dalam segala urusan agama
ingatkan dia lalu aku teringatkan Allah S.W.T :')
kalau la semua mesej2 dia yang berbaur kebahagiaan tu menjadi realiti suatu hari
aku lah manusia paling bahagia dalam dunia
Ya Allah jagakan dia buatku ,
meski Kau tidak ciptakan dia buatku
tapi Kau berikanlah jodoh yang jauh lebih baik dari diriku yang kejam ini
kejam terhadap MOHD IZZAT
kejam kerana menyeksa perasaan diri bahkan dirinya juga
aku terlalu rindukan dia
rindu setengah mati
apa yang aku mampu buat hanya berdoa
berdoa untuk kebaikan , kebahagiaan dia :')
dan setiap bait2 cinta yang aku ugkapkan , luahkan , tuliskan
adalah benar dan telus dari hati
bukan saja2 ataupun permainan
aku sedang menggambarkan perasaan sebenar aku terhadap dia
meskipun dia memikirkan aku main2 

hati mana tidak sakit merasa kehilangan ?
siapa nak kehilangan orang yang disayangi lagi2 dah lama terpahat dalam hati
benda dah berlaku . ni semua mimpi buruk sebab aku dah kehilangan dia
serius aku dah terasa lemah bila sehari tak ada mesej dari dia
Ya Allah sakitnya hati



aq tak ingat bila aq edit gambar ni
dah lama
tapi bagi aku
gambar ni lawa ..
gambar ni penghubung :')


We Friends Never Die ~


aox terlalu baik untuk berkawan dengan manusia jahat macam koi ..

Friday, 12 July 2013

Tabahkan Hatiku Ya Allah

Salam pertemuan kembali :)
Alhamdulillah sekarang dah masuk 3 Ramadhan . first time puasa di UiTM . hee btw asrama sunyi gila . ramai sangat balik minggu ni , rugi aku tak balik . haish .. btw kenapa dengan entri aku ni ?
hemm aku pon tak reti nak cakap macam mana , so kalau nampak ayat aku syok sendiri tu mohon jangan gelak , aq tengah sedih gila ni . sedih tak habis je aku ni , pasal apa lagi
manusia jugak

Semenjak 2 menjak ni ijat dah jarang layan mesej , dah sampai 3 hari tak mesej , kalau mesej pon sekali 2 balas pastu hilang macam tu ..
jenis aku pula mula la fikir lain .. hemm maybe dia dah ada yang istimewa .
tapi dia cakap dia tak ada , tapi kenapa dia abai mesej ? cakap je la aox dah bosan dengan koi jat even kita hanya kawan , aq tak tahu kenapa aku perlu sedih sebab benda bodoh ni .
aku dah mula memaki diri
aku jatuh sayang lagi setelah hati aku kecewa dengan laki . aku tak mintak semua ni
aq cuba siang malam doa mintak kat Allah suapaya buang apa aku rasa ni ,
aku tak nak menangis lagi . aku dah penat menangis , aku dah penat sakit sebab ni . aku tahu aku tak kuat lari dari ni semua . semua ni hanya nafsu perasaan je tapi kenapa aku pandang laki 
aku tak serius ? kenapa sekarang mesti ijat ? apa yang istimewa pada dia sampai aku sanggup memperbodohkan diri aku ?
aku dah terasa macam tunggul bila mesej dia tapi 1 pon tak balas . bagi la tahu kalau dah ada istimewa , sekurang2 nya aku tak ganggu dia lagi , yang aku tahu aku nak tengok dia bahagia .
ye ~ aku tak pernah jumpa ijat tapi aku tak tahu apa yang aku rasa , boleh dikatakan setiap masa aku fikirkan dia . apa yang istimewanya dia ni sampai aku jadi macam ni sampaikan otak aku berfikir .. meskipun dia ada yang istimewa setia la sampai mati hasmira .. 
kenapa benda ni berlaku saat aku kecewa dengan lelaki ?
kenapa ?
aku dah cuba tak nak mesej dia tapi 2 3 hari lepas tu dia pulak mesej aku ..
dia tak tahu ke setiap kata2 keramat yang aku tulis adalah keramat bagi aku walaupun tidak dia , memang dia pandang aku sama je macam perempuan lain , tiada yang istimewa . aku ni just tempat lepaskan bosan , ye aku memang tempat lepaskan bosan je untuk laki ni !!
Ya Allah .. aku perit menanggung rindu , aku sakit merasa suka .. 
aku benci membuahkan cinta .
kenapa aku selemah ni Ya Allah ?
adakah kerana bebanan dosa yang aku tanggung sehingga Kau menghukum aku sebegini ?
betapa banyaknya dosa aku Ya Allah sehinggakan perasaan halus ini juga yang Kau uji kan padaku
kenapa tidak luka badan , kenapa tidak hilang ingatan :'/
aku tak suka dengan apa yang aku rasa sekarang ni 
aku benci ijat
aku sayang ijat


Ijat ~ bagi tahu koi kalau aox rasa aox ada orang lain , bagitahu kalau aox sibuk , bagitahu kalau aox tak perlukan koi lagi .. tak perlu la koi buat terhegeh2 kat aox macam orang bodoh . koi ade gak perasaan . kasar2 koi , koi masih perempuan ..
perempuan yang cengeng . perempuan yang masih kebudakan
perempuan yang masih tak dapat nak fikir dengan baik ..
fizikal mencerminkan peribadi koi jat .
koi tahu aox ada rupa , boleh pilih perempuan yang jauh lebih baik , cantik , tinggi segala .
koi tahu koi tak sempurna macam diorang tu semua tapi tolong bagitahu kalau koi perlu undurkan diri
koi rela daripada koi seksa perasaan koi sendiri ..
mintak maaf sebab block aox . koi terpaksa sebab koi tak nak lagi seksa diri koi ..
mungkin kat sini koi senyum koi gelak dengan kawan 
dalam hati siapa je tahu selain Dia
hati koi sakit .
aox terlalu baik ..
koi pon tak layak jadi kawan aox  
kerja aku menangis dalam hati ,
aku tak suka tunjuk kat kawan2 aku
dalam solat pon aku boleh fikir pasal dia
pastu mula la maki diri depan Allah sebab tak khusyuk pasal ni
tak ada orang lain ke koi nak fikir selain aox dalam solat koi ni ?//


Dia memang hanya dia
Ku selalu memikirkannya
Tak pernah ada habisnya
Benar dia, benar hanya dia
Ku selalu menginginkannya
Belaian dari tangannya
Mungkin hanya dia
Harta yang paling terindah
Di perjalanan hidupku
Sejak derap denyut nadiku
Mungkin hanya dia
Indahnya sangat berbeda
Ku haus merindukannya
..
Ku ingin kau tahu isi hatiku
Kaulah yang terakhir dalam hidupku
Tak ada yang lain hanya kamu
Tak pernah ada
Takkan pernah ada
Benar dia, benar hanya dia
Ku selalu menginginkannya
Belaian dari tangannya
Mungkin hanya dia
Indahnya sangat berbeda
Ku haus merindukannya
..
Ku ingin kau selalu di fikiranku
Kau yang selalu larut dalam darahku
Tak ada yang lain
Hanya kamu
Tak pernah ada
Takkan pernah ada
aku dah penat dengan semua ni :') harap 1 hari ada orang dapat hilangkan

Thursday, 4 July 2013

cOupLe

COUPLE ?

kapel ? kenapa aku citer pasal ni eh ? huehehe aku pon tak tahu kenapa , tapi aku rasa aku nak share sikit la definisi kapel bagi Nur Hasmira a.k.a El Sinatra *kunyah pop corn . gelaran nak gempak je aku ni .. wateber la janji aku kenyang kunyah pop corn ni -..- padahal dok sedut air tin 1.50 yang aku beli kat mesin bawah blok damar ni ahahha .. 
oke balik pada cerita la kan .. as known as you know la kan *bajet english . kalau korang ada yang baca entri aku yagng lama2 agaknya mesti korang tahu siapakah gerangan sang putera kayangan yang ada dalam hati aku sekarang :3 putera kayangan la sangat padahal rumah kat tanah jugak , tang bile terbang balik ke awan pon aku tak tahu , huahahahaha . aku pernah stay sekolah agama jadi sekasar2 aku pon dapat banyak la iktibar dari sekolah tu tapi sebab sekolah tu jugak aku merasmikan kapel yang pertama dalam hidup ahaha . but start dari kapel first tu la aku single sampai la sekarang , dekat 3 tahun dah aku single . alhamdulillah la .

so for me kapel ni macam contoh la aku tak suka kapel yang 1 kelas ke 1 kampus ke 1 sekolah ke *ceh ayat , padahal first time kapel dgn ajib tu pon kelas sebelah je :P ahaha , so korang faham tak apa yang aku maksudkan ? kapel dekat2 ?? ==' Ya Allah , dah la ngadap muka sama , duduk kelas sama , duduk sebelah2 , pastu bila ada kene jawap kat depan ke baca kat depan ke bila salah tak ke malu tang situ ? kalau aku kapel macam ni aku tak jadi diri aku sendiri . serius aku macam cover2 cantik , pakai lawa2 , kirenye aku tak jadi diri aku sendiri lagi2 aku jenis perwatakan kasar sikit . aku benci FAKE ! thats why bagi la hensem mana pon depan mata aku , kalau dah depan mata memang tak la aku nak terima kapel .. kalau nak gak baik ko gi belaja jauh2 huahahaha .. so aku prefer kapel jauh , bukan makna aku senang curang or tikam belakang . dari sudut kapel jauh ni la aku banyak berfikir . dosa tu memang la kan , tapi x banyak macam kapel dekat ni , zina mata bagai . lagipon UAI  ade sebut pasal kapel jauh ni .. prefer la kirenye . serius aku tak suka kapel dekat . sejahat2 aku nak tipu orang kata tak nak kapel pon , kalau aku nak gak kapel memang aku pilih budak jauh :P ahahaha HOI !!! siapa cakap aku nak kapel dengan ijat tu ?? :P bhahahahahaha *meroyan , ah aku tak nak ijat tu :P ada jodoh tak kemana kan ? :) memang la aku nak kat ijat tu tapi dia tu HOT sangat la , aku dengan dia dah macam enggang dengan pipit , hidung tak mancung hidung tersorong2 ahahaha lagipon dia nak macam tasha shilla tu .. bibir nipis . memang tak la dgn aku sebab aku lawan kepada bibir nipis , ramai cakap bibir aku seksi xD ahahaha so itu aset aku oke nak goda laki aku nanti huahahahahaha niat jahat mai dah xD gatal .. seriously bagi aku jugak aku tak suka kapel dekat sbb aku tahu perempuan ni pantang kalau pakwe mesra sikit dgn org lain mula la naik angin bagai nak rak , kadang2 yang aku peliknya ada yang just kawan je tapi jeles bukan main dok konker laki tu sampai gaduh la nak laki tu padahal kawan je pon . sakai amat -.- contoh macam budak kelas aku la .. kesian mamat tu , aku jugak yang kene tolong dia . pheww . ahahaha kesian amir . dari situ la sokongan aku kepada definisi kapel jauh lagi kuat berbanding kapel dekat , serius benci seyh . lama2 bosan aku hadap pakwe aku tu ahahaha . 

bagi aku jugak if la pakwe aku tu jenis melayan perempuan jugak , hemmm cemburu tu memang la tapi just kapel je kan , bukan ada hak pon nak halang die berkawan dgn sesiapa .. janji pakwe aku tu tahu yang die ada awek and melebihkan aku dari perempuan lain pon dah cukup :') daripada main belakang .. redha je la kan ? aku tak kesah , tapi aku nak dia tahu , even aku layan laki lain pon , dia tetap dalam hati aku dan dia satunya2 dalam hati , tak ada laki lain dan tak akan aku khianati cinta ini .. cewaahhh !!! ayat aku ahahahahahahaha tapi serius wei apa aku cakap ni *lap hingus :'( waishh malam2 macam ni la aku nak feeling nya ==' seumur hidup sampai sekarang sekali je aku kapel dan aku dah banyak belaja tentang ni , banyak kecewa mengharapkan orang akhirnya aku yang sedih sendiri nangis sendiri , tanggung rindu sendiri tanggung derita pon sendiri .. semua Allah yang bagi , aku kongsi dengan Allah time malam2 , lepas solat doa semoga dia untuk aku , malam2 sebelum tidur baca fatihah sebut nama dia mintak semoga dia jadi milik aku . tak putus2 aku doa semoga jodoh kami dipertemukan 1 hari nanti ..

aku tak tahu nak cakap apa , cuma harap kisah aku ni jadi macam SAIDINA ALI & SAIDATINA FATIMAH :') hope so .. aku redha kalau aku dipertemukan jodoh dengan lelaki tanpa cinta sebab aku tahu cinta lepas nikah tersangat la indah :) nikah disebabkan cinta adalah kebetulan dan aku harap iainya menjadi 1 kenyataan satu hari nanti .. hope sangat dia untuk aku . hidup mati bersama , namanya terpahat di dalam hati selamanya , aku hidup untuk dia kerana ingin menggembirakan hari2nya kerana Allah . ingin korbankan hidup aku untuk tengok dia gembira , tu je harapan aku untuk bakal ke sesiapa je la yang akan jadi milik aku 1 hari nanti ..

sekarang cita dia CINTA PADA ALLAH di tempat pertama , tanpa CINTA DIA , tak ada lah cinta kite pada manusia yang akan bahagia selamanya . tekadkan hati , sabar lah wahai Hasmira , 1 hari in sha Allah dengan kuasa Dia mana tahu apa yang kau inginkan menjadi milik kau , teruskan berdoa dan jangan pernah berhenti berdoa :')


Sunday, 23 June 2013

k3l!ru s3nd!r!

Assalamualaikum ..
hemm tak tahu nak cakap apa dengan entri ni ..
tengok je la pic ni .
aku tak dapat nak gambarkan perasaan aku dengan menulis juga berkata2
yang pasti ...
Sedih aku , Kecewa aku , Gembira aku , Sakit aku , Sayang aku , Cinta aku ,
Terharu aku , Gelisahnya aku ..
Hanya Allah S.W.T yang dapat gambarkan ,
dapat terangkan betapa pentingnya manusia dalam gambar ni dalam hidup aku
bukan kekasih , bukan juga manusia yang lebih dari seorang kekasih ..
tapi tidak aku tahu kenapa aku jatuh sayang pada manusia ni ,
perasaan yang aku alami sekarang sungguh berbeza dengan lelaki2 yang lain.
:')
Hanya Allah yang memahami apa yang aku rasa dan alami sekarang
 





:')
Aku kelu untuk berkata2 kenapa perlu ada dia dalam fone mahupun laptop aku .
Mesej2 dia dia dalam inbox hampir 1000 mesej antara conversation dia dengan aku

Subhanallah walhamdulillah walailahaillah ,
Hanya kuasa-Mu sahaja dapat mengubah segalanya
bantu la hamba-Mu ni Ya Allah 
:')
Aku Amat Menyayangi Dirinya
....

Sunday, 16 June 2013

m!sS sOmeThiNg !

Assalamualaikum ~
yaa we meet again . but now ,  what this entry for ?
krik krik krik 
ahahah pandainye aku speaking :P cewwah ..
padahal belaja baru apa je ahahaha
hemm sekarang ni perasaan aku dah mula berbelah bahagi ,
ingin belajar tapi dalam masa sama macam need someone ,
haish ingat aku dok dalam bilik ni best sgt ke ?
roomate pulak , adess aku tak reti ckp cmner ..
senyap je .. aku dah la jenis kepoh -_-
ijat je la pandai teman aku ..
semenjak dua menjak ni , even masuk u pon boleh dikatakan setiap hari la kitorang berdua mesej
krik krik krik ..
jatuh cinta lagi ,
lagi2 ku jatuh cinta
ahahahahah
ala ijat sememangnya tahu aku suka dia , so just shut up je la kan
aku nak cosentrate study dulu baru pikir pasal ni  
cukup la aku dengan die kawan 
x yah nak over2 ...
kalau ade jodoh tak kemana kan ??
ijat tu tak yah cari
memang ramai bergolek2 nak kat dia xD
cewwaah , muka hensem mmg la , siapa tak nak
dgn so sawitnya :P sawit keyh bukan sweet 
kadang nak termuntah aku tgok kesawitan si ijat ni xD
banyak sgt lemaknya haa ..
btw dlu sebelum masuk u die ade masukkan 1 lagu kat kt grup tpi aku tk thu la die tuju kt siapa
lagu TUHAN JAGAKAN DIA
tapi bila tgok lagu tu mmg tuju untuk kekasih 
haaa ijat dah ade awek roponyo :3
tak citer kat aku
krik krik rik ahahahaha
tapi bila dgr lagu tu haish aku pulak over layan xD
tapi memang best pon lagu tu , haish setiap kali aku dg lagu tu
mesti aku ingat ijat nyanyi :P 
krik krik krik ahahahah
aku cakap dgn dia nanti dah ade awek ke bini ke apa ke , bgi la lagu ni xD

Tuhan Jagakan Dia - Motif Band

Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku
Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmau

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku
Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Kalau ijat tak tahu nak bagi lagu ni kat siapa ..
aku pon tak tahu nak bagi lagu ni kat siapa

 I Love You - Najwa Latiff
 Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita,

Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,

Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia,

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you..


Why aku prefer lagu ni ?? 
sebab hajat aku selalu tak kesampaian :) minat org dalam diam 
memendam sampai 7 tahun 
after that aku ambik keputusan untuk luahkan 
tapi skrg kalau aku minat org pon aku mula senyap
but someone dah tahu perasaan aku 
-.- 
memang kantoi di situ 
sebab die stalk blog aku la !! haish
intan intan .. 
aku punya la tak nak mamat tu tahu
krik krik
ahahah k la sampai sini je hari ni 
aku tulis entri ni pon sebab bosan dok blik xD
UiTM Seri Iskandar terbaekk ..


sekian

Saturday, 1 June 2013

KaMi BuDdYz ! KaMi TaKkAn TeRpIsAh !

Assalamualaikum
hai hai hai hai :P ahaha yeay jumpa lagi xD
owh btw entri sebelum ni dah kantoi dengan ijat -_-
aiseh malu iteww :3
GEDIK !!
btw nak buat camner ==' redha je la kan
ijat biase je , oke bagus la aku pon x nak serius sangat xD
hemm kenapa tajuk besar kecik besar kecik ni ?? =='
ahaha saja je tu 
Baru2 ni beberapa hari jugak la aku luangkan masa dengan geng kecik aku dulu2
sumpah rindu diorang :')
Syasya , Alwani , Sofea , Atierah , Along and adik aku sendiri
aku keluar pon sebab aku fikir lepas ni aku dah bz study
bila je nak jumpa kan ??
so aku jumpa la sekarang xD
btw aku kesian dengan sofea
siap post kat wall lagi suruh jumpa die xD
padahal dah jumpa pon :P
dia la selalu datang rumah aku lepak 2 , pasni tak ada dah :')
take care sopek
wuuuu ko la satu2nya manusia selalu jumpa aku ahaha
pasni tak ada dah twizzer :P ahahahaha tapi time aku blik minggu aku akan suruh kau dtg jugak
ahahah twizzer lagi :P


alwani pakai baju BN tu :P ahaha bakor ! ahahaha ah tak kire la die sokong mana janji kami kawan ^^ itu lebih baik ~ jangan disebabkan politik , kami pecah :')
NO WAY ! syasya sakai k sakai :P ahaha
abaikan muka pecah tu :P
depan pulak tu ahaha aku la fotografer nye -_-
haih ~


tengok sofea ngarut -_- macam aku nak gi luar negara je , apa pon tak bleh minah ni . haih =='





and i will miss this little mak cik dua ekor :P yang selalu teman aku naik kereta gi kedai je pon ahah
beli barang dapur , ade keberanian bawak kereta pon sebab diorang ni :) kehkeh
bye2 mak cik cleaner rumah juga mak cik paling pemalas kat rumah :P
and buuu (mickey) hang jgn comey sgt la :3 aku geram ahahah


barang after packing semua ~ all is well and alhamdulillah selesai kemas =='
nampak sikit tapi dalam beg hitam tu penuh woo
mickey tu saja landing situ =.= mesti dia thu aku nak snap pic 
ahahahaha xD

 Dan Akhirnya
esok aku akan melangkah juga ke UiTM Seri Iskandar , Bota , Ipoh , Perak ~
btw ade 3 kenalan rapat rapat yang sama kampus dengan aku ..
mak cik aku si idayu :P ahaha adik mak aku lee . die tggl 1 sem lagi 
Farah Athirah , haa yang ni tak leh kata apa la -_-
memang jodoh betul aku dengan minah ni ahahaha
dari form 1 sampai la masuk U
and lastly Aisyah Hamid , sebenarnya aku terkejut gak dapat tahu dia sama dgn aku
baru hari ni tahu =='
ngek , dan lagi terkejut rupenye dia budak PRA DIPLOMA Perdagangan sama macam aku
-_- dua2 minah ni budak selangor 
haa memang bagus ,
bila balik KL boleh balik sekali ahaha
kenapa aku kenal diorang berdua ?
sebab kitorang bertiga asal dari sekolah menengah yang sama
SMA AL-WOSTO :)
hee ~
and ade gak budak lain tapi kenal dalam fb , dekat grup batch1995 ;D
thanks Taiko Dota ^^

btw gudluck for all UiTM in Malaysia students :D


Hasmira Hakimi ;D

Tuesday, 21 May 2013

♫ Kәh¡lαngαn ♫

Assalamualaikum !!
eh ? menjerit pulak aku ni hehehe (macam dengar :P )
btw aku buat entri ni suka2 dan tak nak promote pon
lagipon dah 2 pagi
siapa je nak baca ? ahahaha
hemmm ..


Sebenarnya sebenarnya =.=' alahai kenapa dengan aku ni ? nak kata jatuh hati ... ish dia kawan aku la.
Takkan aku suka dia ? :O hemm argghhhh tak mungkin la !! oke dah buat gila , btw aku menangis kowt xD ahaha aku pon pelik kenapa perlu menangis untuk mamat ni tapi yang pasti dia dah banyak tolong aku :') tak pe la senang citer siapa perasan entri ni try la baca whatsapp panjang lebar yg aku hantar kat dia , nanti korang faham la , btw sebelum tu . ( KOY , KOI = AKU .. AOX = KO )





 








 Abaikan background belakang yang ngarut tu -_-

Kalau perasan yang dia tulis kat pic terakhir tu ada tulis ''aox ada cakap  , kawen blablabla .. sampai la muka malu2 kucing gitu'' =.= aku rasa ijat ni lain macam ni . bila aku tanya Intan , Intan kata ade rahsia yang perlu dikorek xD ahaha ngarut .. oke macam ni la .. aku tak tolak kalau ada jodoh dengan ijat tapi dalam masa sama aku tak nak harapkan dia . ye sejujurnya aku dah lama ada hati dengan dia :) cuma perasaan tu tak berat macam mana aku harapkan kamal . dan dah lama aku suka ijat ni , time sebelum kenal kamal lagi cuma tu la macam aku tulis perasaan tu bagi aku macam ringan dan tak terlalu serius , bila datang kamal je aku jadi gila sikit -_- wuishh dasyat kamal ni ahaha . dalam masa sama aku dapat agak ijat ni macam ada something je yang die cuba sorokkan dgn ayat ni btw aku tak nak pandang berat , sebab apa ? kalau korang kenal ijat ni korang tahu la kenapa aku tak nak cakap kat dia aku suka dia and kenapa aku nak kawan je dengan dia . dia ni ramai kawan perempuan dan style dia suka melayan , majoriti kawan dia perempuan ( bukan bermakna dia pondan -_- dia ni maskulin seyh ) ala faham2 kan la kalau orang macho ramai kawan perempuan , tak kan nak bagitahu jugak . tak baik aib orang , lu pikir la sendiri :P tapi aku lebih prefer kawan dgn dia berbanding lelaki lain ? why ?? sebab bagi aku ijat ni banyak kebaikan dari kelemahan yg ade pada diri dia . banyak tentang dia yang aku suka . die baik hati , pandai nasihat agama , pandai pujuk , pandai ambil hati , macam2 la .. kirenye bagi aku tak rugi kenal mamat ni . dan adat la manusia kan . ade kebaikan ada keburukan :) macam aku jugak . aku lagi bnyk buruk dari baik . so bagi aku ijat ni macam hai dah macam putera kayangan turun dari langit untuk membantu manusia sejagat :P walauweyh ayat ahahaha habis kalau dia baca ni xD kitorang memang tak pernah jumpa . macam dalam whatsapp tu . tak percaya ? tapi cara kitorang rapat dah berapa tahun xD kenapa aku jatuh hati dekat die ? sebab dia dah sentuh hati aku . macam mana ? ahaha banyak whatsapp dia yg dia pandai mengayat perempuan :) pggil sayang la apa la , tu sebab aku rahsiakan perasaan ni . for me aku lebih suka kawan dengan ijat , if aku bagitahu perasaan ni , tak ke korang fikir akan berlaku ke 'WEIRD' dan di situ ?? kawan punya lama dah macam adik beradik tahu2 kapel ? :O no !! ahahaha kalau kawen ? walauweyh lagi macam nonsense xD tapi kalau Allah tetapkan mana boleh tolak kan ? btw macam ayat last whatsapp ni . aku tak heran kalau 1 hari ijat datang sendiri ke rumah aku tapi bagi aku apa yang ijat tulis ni macam ( 0 ) ZERO !! why ? IJAT TAK PERNAH ADA PERASAAN DEKAT AKU :) that most important kenapa aku tak bagitahu perasaan ni .. so daripada syok sendiri , aku selalu fikir ''IJAT BUKAN SUKA KAU PON , LAGIPON DIA KAN RAMAI KAWAN PEREMPUAN , RAMAI KAWAN YANG COMEL2 , LAGIPON IJAT NI DEMENDS , SO AKU RASA DIA TAK MAKSUDKAN LANGSUNG DENGAN WHATSAPP DIA NI , BAIK KO KAWAN JE DENGAN DIA HASMIRA , JANGAN BERMIMPI DI SIANG HARI'' .. reason kenapa aku tak berharap langsung dekat ijat . sbb banyak percent yg bgitahu aku akan kecewa kalau ijat tahu pasal ni .. that's all . lagi satu , sekarang ni pon ijat dah kurang whatsapp dengan aku maybe penat or bz menguruskan barang2 yang dia nak pergi u . see ?? belum pergi u lagi dia dah mula kurangkan whatsapp dan aku sendiri dah rasa takut kalau aku kehilangan dia , ni kan lagi bila die dah pergi sana jumpa kawan kat sana , jumpa awek kat sana :) jadi aku harap perasaan ni Allah padam dan teruskan perhubungan kami sebagai kawan selamanya di dunia mahupon akhirat :')

Jangan pernah lupa koi ijat .. koi takkan lupa aox
Belaja la molek2 ..
Kalau betul apa yang aox tulis kat whatsapp tu
Tak mustahil 1 hari nanti aox kotakan .
:')
Tak mustahil cuma harapan tu nipis ..
Kita tetap kawan selamanya
Uhibbuka jiddan fi sabilillah , wafi jannah 


Salam Sayang
Hasmira Hakimi 

Sunday, 19 May 2013

UPU Result

Bsimillahirrahmanirrahim ~

:: Assalamualaikum and selamat sejahtera ~ syukur ke hadrat Ilahi kerana masih bernafas sehingga sekarang dan selawat ke atas junjungan Baginda Rasulullah s.a.w , moga2 kita semua memperolehi syafaat baginda di akhirat nanti , In Sha Allah ::



''When Allah desires good for someone , He tries them with hardship''


come back for new entri ? woo :O
for what ye ??
yeah , pasal result UPU 
sedih ? itu memang but Allah dah tetapkan rezeki masing2 kan ??
so aku buat muka redha , senyum gila , pasrah , sengih tak ikhlas lalu
ahahahaha
tapi aku tak risau sangat sebab aku dah ada perancangan..
macam aku tulis tadi 
Allah dah tetapkan rezeki masing2 lagipun 
tak semestinya budak pergi U tu budak pandai belaka
sebab ramai budak 3,4,5 A's tak dapat
budak 1,2 A's ade D ade E yang dapat 
see ?? Universiti bukan pengukuran
kepada kejayaan
jadi kepada yang tidak berjaya tu jangan sedih jangan frust menonggeng jangan bunuh diri
banyak lagi cara kita nak sambung belajar
kolej ada , Pra-Dip ada , Kolej usahama pon ada
kolej usahama free seyh sama dgn Pra Dip
cuma Pra Dip ni bazir masa sikit la sbab 6 bulan belaja baru dpt ambik DIPLOMA
jom apply ramai2 
hehehehe

Trut Trut Trut

aq ada kawan dapat UIA , tapi dia tak pergi , die pergi Matriks kat mana entah 
dia kata UIA jauh ..
walauweyh kalau aku jadi dia memang meloncat la .
aku dah la suka belaja jauh2 lepas tu
dapat pulak UIA .
UIA ??!! 
tak nak ke ?? 
==' pelik aku dgn die ,
ahaha aku geram nak sepak lelaju bila dia selamber buang tawaran tu
kalau la offer tu boleh bagi , aku ambik je tawaran die tu ,
memang cita2 nak masuk UIA T_T


Tapi dah tak ade rezeki ~

btw sekarang aku tunggu jawapan dari PRA-DIPLOMA 23 MEI ni
kalau dapat , tarikh intake 5/6 ni,
kalau tak dapat jugak PRA-DIP tu ,
aku pergi IIC (International Islamic College) dekat Batu Muda , Gombak
dekat rumah je -_- ahaha
bawak kereta mengulang pon boleh
tapi aku x nak dok rumah :P
ahahaha
so aku tunggu 2 ni je ,
yang kolej tu biar la mahal asalkan aku boleh belajar
dan aku akan banggakan abah aku
cita2 aku nak tengok abah nangis melihat kejayaan aku
menangis sebab dapat kembangkan perniagaan dia
in sha Allah :D
doakan kak yong abah and umi 
kak yong mungkin malas dekat rumah
ahahaha
tapi in sha Allah kak yong rajinkan diri dengan bidang perniagaan ni


wassalam 



el_sinatra

 

Wednesday, 8 May 2013

Assalamualaikum and selamat datang balik ke blog oren gila ni xD
Semoga Allah memberkati hidup manusia2 yang datang sini ..
 Cantik kan tagline atas tu ?
Macam beria je aku buat . ahahaha



 krik krik krik 
Kenapa terkejut ni ?

Oke kenapa tajuk besar aku bertajuk 'KENANGAN' ?
hem ni sebab aku nampak la si 'dia' tu online .
so pada pendapat aku 
''hem , mamat ni still pakai pic dia yg aq edit , aku thu tu pic dia , tapi die buat aku terfikir sesuatu''
Selama ni dia benci aku , tapi bila aku tengok twitcon dia , aku dapat rasa yang
''bukan dia benci aku ke ? benci sangat2 =..= ahaha''
tapi bila aku tanya ijat , ijat cakap
''manusia dilahirkan bukan membenci orang 100% , masih terdapat belas kasihan''
ayat ijat panjang tapi ringkaskan sudah :P ahaha ..
so pada pendapat aku ..


''Saya tahu awak benci saya sangat2 dan hati saya kuat mengatakan itu .. tapi bila saya tengok twitcon awak , saya jadi terfikir .. awak tahu pic awak yang tu saya yang edit , tapi kenapa awak pakai ?. adakah dalam hati awak yang di selubungi kebencian tehadap saya tu terselit satu perasaan kasih kerana sahabat ? saya tak kata saya perasan , tapi saya lihat berdasarkan gambar tu , tak tahu la pada awak pic tu cantik ke apa tapi rasanya awak boleh edit jauh lebih cantik dari saya edit . saya hargai sangat2 kalau awak pakai pic tu sebab masih anggap saya sahabat  , sebab bila tengok mesej awak saya tahu awak benci gila gila gila gila tahap gila bableng la kat saya :3 (over) dah macam tak boleh nak anggap kawan langsung ==' for me la ..
boleh jadi kalau dia baca entri ni maybe dia akan tukar twitcon :'( oke sedih jap 
ahahahahaha . serius kalau die tukar .. aq terkilan . kejap je xD
tak pe la itu hak dia kan ^^
tapi saya memang hargai la awak masih pakai walaupun tahu kita macam mana kan ?


and then tiba2 tadi bila pandang dia online , tengok twitcon tu pulak
aku tibe2 teringat tarikh 24 MARCH 2013 :')
kedengaran
gelak ketawa yang ikhlas , seorang yang periang . seorang yang talkative 
seorang yang boleh bawak berbincang dan bersembang ..

Terima Kasih atas semua KENANGAN ^^



~ eL_s!nAtRa ~



Tuesday, 9 April 2013

SPM Result

Bsimillahirrahmanirrahim ~

:: Assalamualaikum and selamat sejahtera ~ syukur ke hadrat Ilahi kerana masih bernafas sehingga sekarang dan selawat ke atas junjungan Baginda Rasulullah s.a.w , moga2 kita semua memperolehi syafaat baginda di akhirat nanti , In Sha Allah ::

~  Haa kali ni entri baru pulak ! pasal apa ? hemm hari tu beria aq nak bagitahu pasal result kan ?? hekhekhek lupa lak :P tapi macam segan je .. ahaha oke tak per la , ni hakikat .. kita dah tak boleh lari daripadanya kan ?

~ Ingatkan nak upload pic result tapi lupa snap la , kamera pon tak ada ==' haish . so cerita je la .. first day datang sekolah orang pandang aku macam nampak alien je , lulz .. kenapa ?? sebab aku datang sekolah pakai mask yang tutup mulut halang asap tu , ala yang biasa kalau time jerebu orang pakai tu .. tahu kan ?



Alololo ~ anak siapa comel sangat ni ?

~ Haa macam budak ni pakai . comel je dia main xD then pakai punjabi putih dgn jeans fit hitam , bawak beg --' ahahaha .. sampaikan orang tak kenal siapa aku .. terutama cikgu . ahaha macam nak tak nak bagi result sbb takut tu bukan aku xD time tu abah pon nak cepat sebab dia kena gi pasang barang kat rumah orang , kesian abah .. maaf abah , hehehe ..


~Aku pon ambik result cepat2 .. alhamdulillah dapat 4A 3B 1D ~ 1D ?? apa D tu ?? cacat kan ? sedih dapat tahu ..

:: Bahasa Melayu   ( A )
:: BAHASA INGGERIS ( D )
:: Science  ( A+ )
:: Sejarah  ( B+ )
:: Math  ( B+ )
:: Pendidikan Islam   ( A- )
:: Perdagangan  ( B+ )
:: Pendidikan Seni Visual ( A- )


~ See ?? cacat result sebab BI je -.- serius aku balik rumah menangis . kalau D tu seni tak per gak .. ni BI ?? subjek penting nak masuk U tak kredit .. siapa tak sedih ?? yg lain dah cantik ada A dgn B+ (nyaris je , asal x bagi A terus ? baru nak naik pentas xD ) sampai BI je down trus mood bila tgok result kat cikgu .. tapi aku terasa kembang sebab apa yang aku nak selama ni dapat . SAINS DAPAT A+ LA WEI !! tak sangka sangat ... ahaha sebab aku minat sains , dari dlu nak dapatkan A , tapi gedebuk ! A+ terus xD


~ Tapi tu la orang kata rezeki kan ?? ada di mana2 and kita sendiri tak boleh nak jangka semua ni .. tapi nasib baik D tak E , kalau tak memang frust menonggeng dah .. Alhamdulillah la 4A tu , result sama dgn PMR ahahaha .. tak naik2 A nye .. now btw tunggu keputusan UPU je tapi pada masa sama ada apply pra-Diploma , sbb BI D tu aku tak yakin sangat dapat masuk U , pra-Diploma je harapan . harap2 dapat la ~

~ Semoga Allah bukakkan pintu rezeki buat aku ,, harapan nak gi UIA tu selalu ada tapi agak tipis dengan keputusan cmni :'( hummm .. nak sangat UIA ..

~ Now nak tunggu JPJ kereta je , hope semua kawan2 aku JPJ minggu depan lulus dgn jayanya .. AFZA , SYIDAH , ADLINA (YONG) and aku sendiri . semoga dapat JPJ baik xD doakan k ??
tak sabar nak berjalan bawak kereta umi :P ahahahah , JPJ moto dah lama and alhamdulillah lulus ~ tapi moto kat rumah tak dak --'


~ Oke rasanya sampai sini je la cerita pot pet pot pet aku ;3 panjang ?? suka hati la :P ahahaha

~ Sekian terima kasih ~ Assalamualaikum

Thursday, 14 March 2013

Dia Masih Tidak Menyedari Semua Ini

:: Assalamualaikum and selamat sejahtera ~ syukur ke hadrat Ilahi kerana masih bernafas sehingga sekarang dan selawat ke atas junjungan Baginda Rasulullah s.a.w , moga2 kita semua memperolehi syafaat baginda di akhirat nanti , In Sha Allah ::

macam cepat pulak saya update kan ?? :P btw baca saja apa yang saya tulis ^^

Awak Masih Tidak Menyedari ~

Awak masih tidak menyedari : bahawa hampir separuh mati saya mengejar dan menyukai awak
 Awak masih tidak menyedari : bahawa sehabis ikhlas saya menerima awak walaupun macam2 spekulasi awak tentang saya
Awak masih tidak menyedari : saya selalu abaikan tidur malam hanya kerana saya menunggu awak pulang dari kerja
Awak masih tidak menyedari : yang saya cuba untuk menghilangkan letih awak dan cuba buat awak tersenyum ketika pulang dari kerja
Awak masih tidak menyedari : seboleh mungkin saya mengambil berat tentang awak
Awak masih tidak menyedari : seboleh mungkin saya cuba menghilangkan bosan awak di twitter
Awak masih tidak menyedari : seboleh mungkin saya cuba mencuri perhatian awak meskipun waktu itu saya sibuk melayan orang lain
Awak masih tidak menyedari : bahawa tiada lagi saya memburukkan nama awak mahupun mention awak di facebook mahupun twitter
Awak masih tidak menyedari : bahawa saya bukan yang dulu yang memaki dan menghina awak
Awak masih tidak menyedari: bahawa saya sedang berubah untuk menjaga hati awak tapi awak bagaikan mengejek perubahan saya
Awak masih tidak menyedari : bahawa saya selalu berdoa moga Allah bukakkan jalan buat saya dan bukakkan pintu hati awak untuk saya
Awak masih tidak menyedari : yang saya ingin menjadi yang terbaik di mata awak
Awak masih tidak menyedari : yang saya sedang bertungkus lumus , sehabis baik dan seboleh mungkin menjaga perasaan awak tapi apa yang awak cakap pada saya adalah ''awak selalu emo''
Awak masih tidak menyedari : bahawa saya sedang berperang dengan perasaan sendiri untuk menghalau amarah saya pada awak
Awak masih tidak menyedari : betapa sakitnya hati saya saat awak mengata tentang diri saya
Awak masih tidak menyedari : betapa sakitnya hati saya saat awak menceritakan perihal orang yang awak suka pada saya sedangkan awak tahu hampir seluruh jiwa saya menyukai awak
Awak masih tidak menyedari : bahawa saya ikhlas menolong awak untuk lihat awak bahagia dengan orang yang awak suka meskipun perasaan saya bagi dihiris2 tombak
Awak masih tidak menyedari : bahawa saya bukan saja2 mengatakan pada perempuan tu tentang perasaan awak
Awak masih tidak menyedari : yang saya ingin lihat awak bahagia dengan perempuan tu meskipun awak bukan untuk saya
Awak masih tidak menyedari : yang saya selalu mendoakan kesihatan kesejahteraan awk
Awak masih tidak menyedari : betapa susahnya menjadi seorang perempuan yang sanggup buang sifat malu , tunjukkan sifat keberanian dengan mengatakan ''saya suka awak'' hanya kerana awak
Awak masih tidak menyedari : tentang keikhlasan saya kerana awak membutakan hati awak untuk saya
 Awak masih tidak menyedari : kerana ALLAH saya memilih awak tapi awk ego mengatakan semua ini public semata
 Awak masih tidak menyedari : bukan sengaja saya mengatakan ini semua kepada public .. ini kerana bukti saya bukan main2
 Awak masih tidak menyedari : saya tingglkan dunia yang digelar HOT kerana awak semata2

Awak masih tidak menyedari ini semua kerana awak sudah membutakan hati awak buat saya , awak sudah memandang buruk pada saya selamanya , awak suka fikir bukan2 pasal saya , awak tidak lagi memberi peluang , awak suka melulu , hati awak sudah keras dek tembok dinding ego , awak langsung tidak berfikir sebaik2nya , kerana apa ?? kerana ... selamanya saya buruk di mata awak . tiada indah lagi di mata awak pada diri saya . saya bagaikan hamba yang hina dan hina untuk selamanya sebelum dibebaskan , awak dah sahkan segalanya sebelum awak kenal saya secara berdepan , awak dah sahkan segalanya walaupun kita kita kenal dalam laman sosial . awak dah sahkan segalanya sebelum kite kenal dalam setahun . awak terlalu mengikut kata hati yang kotor .. 

~ Awak masih tidak menyedari ini semua .. Mungkin setelah saya tiada di muka bumi baru awak akan sedar semua ni ~ :)
~ Terima kasih atas sikap ''AWAK YANG MASIH TIDAK MENYEDARI'' ~



Saturday, 9 March 2013

Result SPM la !!

 

:: Assalamualaikum and selamat sejahtera ~ syukur ke hadrat Ilahi kerana masih bernafas sehingga sekarang dan selawat ke atas junjungan Baginda Rasulullah s.a.w , moga2 kita semua memperolehi syafaat baginda di akhirat nanti , In Sha Allah ::

ok new entri kembali bertandang :D kali ni pasal apa ? agak2 kalau orang lepasan SPM macam saya ni nak cerita pasal apa ? HAA ~ SPM RESULT WILL COMING LA !! 20 March ni ~ so scared for Batch1995 tapi menjadi perbualan ibu bapa . ==' subhanallah dup dap dup dap kowt .. btw tak nak cerita panjang xD nanti orang bosan pula :P


ada beberapa tips sebelum ambik result tu , saya harap korang dapat amalkan k ?

1 ~ baca al-Fatihah
2 ~ baca 3 Qul
3 ~ baca AyatulKursi
      and banyakkan mengucap sebelum pegang kertas tu :D


Harapan Saya Adalah ~

:: Semoga korang tabah dan sabar bila dapat tahu keputusan itu . kita merancang Allah menentukan .
:: Redha dengan apa yang telah kita usahakan .. kita dah tawakkal sehabis mungkin kan ?
:: Hey , saya harap saya akan jumpa salah sorang dari korang bila dapat tawaran U yang sama :D
:: For best result saya ucapkan banyak2 tahniah , im proud of u guys
:: For failed tu jangan sedih , rezeki Allah tu ada di mana2 , selagi kita berusaha selagi tu ada peluang :D kuatkan semangat k ?
:: Tapi saya harap x de la yang gagal teruk .. doa saya sentiasa bersama semua manusia 1995 :D


 :: Semoga ramai dapat straight A's





~ this speech dedicate to ..
 [ SMA Al-Wosto & Crew 95:: semua budak lelaki , sarah , miera zan , farahanim , ecah katon , fitrah , syida , hani , mirra baharrom , ecah kamal , eka , atikah pahrulrazi , mila , afiqah , zimah , ecah hamid . and budak2 lain yg dah out dri wosto dieyla lalat , alin , syaz , emilia , fatin effika , nik elya , dodoiyt my kembor xD  ramai lagi aku thu sori tak sebut tpi korang ttp aku igt k :D ]


[SMK Selayang Bharu :: budak laki malas sebut :P semua muka malas xD .. farah ahtirah geng aku dri wosto smpai skrg xD ecah , iqa , siew chen , ranjitha , daniel , aliff kecik , kirthen rao and lain2 ]

[ Batch1995 :: even aku tak pernah jumpa korang face to face tapi korang la kawan terbaik dalam FB :D aku harap dapat jumpa korang satu hari nanti .. shahidan , syed din , izzul , goofy , hilmi , amirul dan kembar2 sekalian , shah , nurshafiq , syahiran , raja shafiq , adam amir , muhaimin dan lain2 , bnyk sgt ahli grup ni :P for ladies lak terutama kapel den ahaha intan , aina khairunnisa , eyila , nunq , Leyna boyot yg comel , farhana , srikandi islam , fatin izzati che ahmad , syuhadah rosman , nurul safiqah . siti nursyazana , mimi mazuin , wanny syazzwanny , ily amira , hannani , nadiah mislan , emillya , leya de reborn , atikah daud dan smue ahli grup tu ] jgn mrh k korang ramai :P xD

[ ex-SKSTB and ex-KAFA INTEGRASI SAIDATINA AISYAH ]

[Budak lepasan SPM di IMKL Setapak . adlina , amira adnan , ain samer , afza , and rmai lgi :D gudluck , klu dah ada lesen jgn lupe hang k :P ahah ]

[mana budak lepasan SPM 2012 yg saya kenal tak kisah di mana , KESSUMA , atau dimana2 je :D ]



Now My Wish For My Special Person ~

~ Expecially Kamal Ariff Mohd Khalib :: my doa always with u , semoga peroleh kesihatan tubuh badan , keberkatan hidup dan awak tabah hadapi semua dugaan :D semakin banyak Allah timpakan ujian semakin sayang Dia pada awak . saya harap awak gembira dengan result SPM akan datang , dapat tawaran yang awak minat walaupun saya tahu awak tak tahu nak pilih bidang apa :P buat solat istikharah k ? gudluck to u .. Mr.Coco Crunch a.k.a hyppo yg tersangat la comel . comel ? hensom la kowt xD , tolong jaga kesihatan awak kamal :) saya tak nak awak sakit lagi ~ la tahzan innallahama'ana :D uhibbuka jiddan fi sabillillah


~ For Mohd Izzat : aox kwn terbaik koi ,kwn sekepala , kawan yang terlalu memahami koi , aox bnyk nasihatkan koi , koi tak tahu nak balas apa . koi dapat doa agr aox dpt result gempak dan dapat capai cita2 aox nak jadi CHEF and ade restoran sendiri :D semoga berjaya dan HAPPY BIRTHDAY JAT >.< ahahah padan muka birthday kena time result keluar :P

# Selamat Hari Jadi wahai Mohd Izzat pada 20 March ni :P ahahahah


that't all my wishes for this entri , all the best for Batch1995 a.k.a SPM2012 :D


assalamualaikum ^^

Wednesday, 20 February 2013

Baik Gaduh ~ Baik Gaduh ~ :3

Bismillahirrahmanirrahim ~

Assalamualaikum and selamat sejahtera ~ syukur ke hadrat Ilahi kerana masih bernafas sehingga sekarang dan selawat ke atas junjungan Baginda Rasulullah s.a.w , moga2 kita semua memperolehi syafaat baginda di akhirat nanti , In Sha Allah ~

k apa mimpi tulis entri kali ni ? korang rasa ? sebenarnya sekarang ni dalam masa nak tenangkan fikiran tapi entah , rasa nak tulis pulak pasal dia . hohohoho ... k sekarang kitorang tengah berperang ._. berperang ?? perang dunia ke tiga ke ? LOL mean berperang perasaan la , lagipun ni semua salah saya sendiri , saya suruh dia berhenti mesej buat sementara waktu sebab bak kata dia saya tak profesional sebab jeles :3 alorh salah ke saya jeles ? yelah saya kan perangai tak matang , awak je betul :P jeles sebab ape ? tak yah cerita kowt sebab ni melibatkan kawan baik saya juga . sekarang ni pon kamal bengang dengan saya sebab dah dua kali kitorang jadi macam ni (_ _'') ahaha kesian kamal , kitorang baru je baik tahu2 jadi mcm ni , lagi dia fedap dengan perangai saya , padan muka sendiri la siapa suruh buat macam ni ? terima padah sendiri .





tapi kan ? time dalam berperang tu pon ade mesej dia yang buat saya bahagia gila ~ dia kata dia mimpi ....... (x leh bagitahu xD ) walauweyh sweet gile kot tapi tu mimpi je , eh mimpi2 pon kamal kata kalau real pon oke ape ? ahaha kalau dia dah nak , saya lagi la nak !! oke start dah menggedik ==' sayang awak la kamal , tapi time dapat mesej tu die tak bagi tahu siapa perempuan tu , then malam tu saya mimpi saya baring di riba suami then die kiss dahi , Ya Allah memang rasa sejuk , bahagia sangat suami kiss , syahdu kowt .. bila bukak mata saya nampak kamal :O gila ~ macam mana orang yang saya suka boleh kiss dahi saya dan yang paling terkejut KAMAL ARIFF SUAMI SAYA !! apekah makna semua ni ? korang nak tahu ke kamal mimpi ape ? aahh mana boleh :P ni rahsia kitorang je ahahaha tapi memang melompat la bila dapat tahu , tapi melompat2 pon baru ingat sekarang tengah perang dengan dia ==' adess baru je nak bahagia . dan dia pernah kata mira ade ciri2 nak jadi isteri ni , semua benda ingatkan dia :P dalam hati dah macam orang gila bila dia text macam tu , (wah , aku boleh jadi bini kamal la wei xD ) ?? bila nak masuk minang ? HAHAHA .. tapi saya fikir ''mana mungkin aku jadi bini dia sedangkan dia suka orang lain , humm aku kan syok sendiri'' . sedih dah mira time tu , tapi ade gak mesej dia tulis ''kamal terima kalau ditakdirkan hasmira jadi isteri kamal'' .. korang boleh bayangkan tak betapa bahagia nya mira dalam dunia ni , hati penuh dengan bunga2 (eh mengada lak aku ni) sumpah malam tu mira tidur senyum2 kowt , bantal peluk mira bayangkan kamal pastu peluk dia kuat2 xD oke saya tak nak lepaskan awak kamal ariff , duduk diam2 .. sayang awak kepeng ~ tiba2 je saya nampak muka kamal kat bantal peluk tu , dan yang buat saya cair ialah KAMAL SENYUM LA WEI .. gila dengan lesung pipit dia Ya Allah indahnya perasaan ni .. pernah kitorang mesej cakap pasal moto , mira suka superbike and one day mira berhasrat nak simpan duit and nak beli satu untuk suami :) haa boleh jadi isteri mithali ni :P tapi kamal kata tak minat la berat la , pastu mira fikir ''ewwwah dia ni , macam la dia laki aku , aku nak beli superbike untuk dia :P AHAHAHAHA '' tapi perli2 pon mira harap gak dia la manusia yang dapat superbike tu .. hohoho .. tapi tu semua minggu lepas :) benda dah jadi sejarah ~


now memang tengah berperang dengan dia , serius mira rindukan mesej bunga2 dari dia . tenang hati ~ tapi dia suka orang lain kan nak buat macam mana , siap panggil moonlight , sweetheart lagi .. dengan mira die tak pernah pon panggil cmtu :P biasa la orang syok sendiri memang tak dapat apa2 ..
mira pernah kata dengan diri walaupun kamal suka orang lain atau kapel dengan orang lain tapi mira akan pastikan atau mira cuba untuk jadi yang halal buat dia :) mira tunggu , jadi yang halal lagi best .. selalu di sisi suami , makan sama2 , dating sama2 , naik moto sama2 . siang malam berteman kan si sang suami , lengan sasa dia menjadi bantal buat kepala mira , bila bangun dari tidur benda pertama yang mira nampak adalah senyuman manis dari dia .. best kan kalau kahwin ? (gatal sangat aku ni)

sekarang mira banyak sakitkan hati dia sebab dia kawan mira lagi2 mira tiada apa2 hubungan dengan dia .. tapi kalau dia jadi suami mira , mira akan pastikan mira selalu membahagiakan dia , kalau dia merajuk ke tacink ke pandai2 la mira goda dia kan ?? :P HAHAHAHAHA gila sungguh saya ni xD

memang jeles bila dapat tahu dia suka kawan baik mira tapi itu hak dia nak suka sesiapa , sekarang ni pon mood die tengah down nak hadap mira :) saya minta maaf kamal , saya suruh awak berhenti mesej bukan sebab saya benci tapi saya tak nak berterusan marahkan awak .. ayat ni saya petik dari novel maybe awak pernah baca ''WALAUPUN SAYA CACI , HINA DAN MAKI AWAK TAPI AWAK TAK BOLEH TINGGALKAN SAYA .. SEBAB SAYA CINTAKAN AWAK'' saya cintakan awak kamal ariff :)

nanti saya datang johor nak gi legoland dengan awak boleh tak ?? xD teringin la nak gi sana .. saya belanja makan awak belanja tiket eh ? :P ahahaha mira doakan kamal sentiasa bahagia ^^ mira tetap percaya dan tetap nak jadi yang halal buat kamal ._. eh macam paksa pulak , ah tak kire :P kalaupon kita tiada jodoh sekurang2 nya kita masih kawan kan ? walaupon hati perit nak terima semua ni . awak sebahagian dalam hidup saya , hilang awak hilang la separuh dari nyawa saya .. saya akan tetap berusaha sehabis mungkin .. memang saya tidak 'cantik' di mata awak tapi saya akan pastikan saat saya menjadi yang halal , saya akan sentiasa menjadi 'cantik' di mata awak :D hehehe :P


sekian sudah cerita :P panjang kan ?? mmg la dah bnyk sangat kenangan best dengan kamal ni , ade lagi tapi panjang sangat entri ni ==' penat je korang baca xD AHAHA


uhibbukka jiddan fi sabilillah ya Kamal Ariff bin Mohd Khalib ~ :D


wallahua'lam , assalamualaikum dan terima kasih :D

Sunday, 17 February 2013

:: Purdah ::



Assalamualaikum , salam sejahtera dan salam satu Islam , hehehe .. disertakan tasbih kepada Allah s.w.t juga selawat ke atas Baginda Muhammad s.a.w

saja buat entri ni sebab mood sedang kebosanan serta blurr sebentar .. tenenenettttttttt !! tengok mood gila dah datang ~

oke saya selit sedikit tentang purdah , PURDAH ?? apa tu ? sejenis nama kurma ke kismis ? LOL , bukan .. purdah tu sejenis kain tudung yang menutupi hampir keseluruhan muka kecuali mata , habis dah tutup mata macam mana nak jalan ? haha . tapi rasanya hampir keseluruhan manusia tahu purdah tu apa , tak yah terangkan pun tak apa kan ??


dan tipu sangat la kalau dalam hati setiap muslimah tak terdetik nak berpurdah kan ? saya sendiri nak sangat pakai benda tu sampai la saya mati , tapi pakai purdah dah tak boleh tanggal sebab dia macam iktikad , kirenya macam lakukan perubahan la , cantik kan orang berpurdah walaupun dia menutup ? berpurdah itu cantik tapi tak wajib cuma digalakkan sebab lagi cantik
                              





                    oke ni part kartun punya , hehehe ..





tengok . bukan ke nampak lebih cantik dan sedap mata memandang ? :D sejuk je mata tengok mereka


in sha Allah satu hari saya harap saya berada dalam golongan mereka , doakan . saya juga berharap jika sudah mempunyai suami nanti , mungkin akan mula memakai purdah , itu keinginan saya , saya tak janji tapi saya harap saya dapat buat


sekian sudah tajuk purdah kita hari ni, harap2 muslimah diluar juga dapat memakai pada 1 hari nanti
saya sentiasa doakan semoga kita semua sentiasa berada di bawah lembayung-Nya ;D in sha Allah .


        Alhamdulillah berakhir sudah untuk entri hari ni , syukran jazilan kerana sudi membaca , saya minta maaf sekiranya ada salah atau silap saya jika terdapat mana2 ayat yg mengguriskan hati
 '' Yang baik datang dari pada-Nya , yang buruk dan lemah datang dari diri saya sendiri ''


                              wallahua'lam , sekian terima kasih ~ assalamualaikum :D


...:::: El Sinatra :::...