Monday, 17 March 2014

humm ~

Pengalaman hitam menjadi iktibar. Zaman di mana aku rasa tersangat la bodoh . start dari form  3 and pengakhiran form 5 yang aku rasa macam aku ni murah sangat. Meratapi kehilangan .. yes orang kata pengalaman mendewasakan kita, kadang aku tersalah langkah juga. Jatuh tidak terus bangun tapi mengaduh kesakitan sedang Allah menunggu ratapan aku , sedih .. selalu lupakan dia. Lalai mengejar cinta manusia sampai dah renggang dengan manusia pun still mengharapkan orang lagi. Selalu motivasikan diri ‘’bangun la hasmira. Berhenti mengejar bayngan, kesedihan menyapa diri, kau hanya menyeksa jiwa, bangkit lah .. buka lah mata. Masa depan yang cerah sedang menunggu, abaikan cinta manusia, kembali lah ke jalan Allah .’’ Allah :’(

Cukup la lelaki tu yang terakhir aku berani meluahkan, cukup lah lelaki itu yang pertama tidak mengetahui apa yang aku rasakan. Biar ia kekal rahsia bersama Allah .

Kadang aku takut, ye takut . meski rahsia aku takut kehilangan lagi. Sahabat tidak pernah berhenti nasihat ‘’hasmira, benda tak mustahil. Kuasa Allah tu Maha Luas. Tiada yang mustahil bagi-Nya’’ 

Baik . dia lelaki yang pertama yang tidak tahu apa aku rasa . In sha Allah J

Aku ingin memperbaiki diri sebelum aku masuk zon selesa untuk bercinta dengan Rahmat Allah

Aku masih hina, masih jahil ingin memiliki seseorang yang aku rasa terlalu sempurna di mata

Masih belum mampu menjadi solehah, belum mampu menyempurnakan aurat tapi aku tetap mencuba,

Saya minta maaf atas keterlanjuran yang saya pernah lakukan, keterlaluan menekan , terlebih siasat tentang diri dia (macam la lelaki tu baca =_= ahahaha )

Aku takut apa aku rasa ni tak lama, tapi bagi aku bila apa yang aku rasa ni dibalas balik, aku rasa tak mustahil kalau aku kekalkan rasa tu and terus setia

Ye .. aku tak harapkan kapel tapi aku harapkan zauj, aku tak harapkan kekasih separuh masa tapi aku harapkan kekasih halal hingga ke syurga .

Tak perlu kapel, cukup sekadar aku mengetahui jika kau benar2 rasa apa yang aku rasa . dari situ aku akan terus minta perasaan itu kekal dan diredhai Allah :) . perasaan yang sama adalah anugerah. perasaan yang hadir tu biar lah kerana Allah. aku masih lemah .. bimbing la aku :') 

Supaya masing2 boleh terima kekurangan dan saling membimbing kekurangan itu menjadi lebih baik ..
(aah aku kebudakan =_= ahahahaha, pendek :P)

Mintak maaf atas segala keterlanjuran .. aku harap aku akan terus belaja mencintai Allah lebih dari manusia :D

Sunday, 16 March 2014

Kenangan Itu Pengalaman

Assalamualaikum. Yes lama benar tak menerjah masuk blog yang serba kekurangan ni. So what’s the new story for this entry ? aku rasa macam banyak sangat certia pasal lelaki tak ahahaha . btw tadi follow insta kamal then ternampak insta si fatin izzati sebab like gambar kamal, aku bukak la insta si fatin izati . aku ternampak pic Pray For MH370 by UiTM student then aku ter ‘eh’ macam kenal je gambar ni :v ahahah rupenye si fatin izzati batch1995 (aku rasa la, entah betul ke tak. Sori kalau salah) ambik gambar si fatin izzati uitm aku . yes nama diorang berdua ni sama ahahaha .. kalau si fatin izzati uitm ni perangai lebih penyayang sikit, dia macam keibuan sikit. Haa ahahahaha lol . kalau fatin izzati lagi sorang tu aku rasa  rare la sebab yelah tak stay dekat macam mana aku stay dekat dengan fatin izzati aku ni kan . tak kenal maka tak cinta . cewwah ahaha . so sambung balik . then aku sroll la bawah2 sikit saja tengok gambar dia then ternampak gambar dua tangan yang sedang bertaut jari, sorang tu penuh inai , so dari situ aku expected la tu pic orang kawin . dia tulis caption ‘in sha Allah one day’ haa lebih kurang macam tu la ayat dia . oke kenapa aku cerita pasal ni ? mean dari situ aku sudah meredhai pemergian perasaan aku selama ni. Yes . lepas nampak gambar tu aku tersenyum. Sebab aku dapat bayang betapa bahagianya fatin izzati bila dapat kahwin dengan kamal :D *oke apa aku luah ni jujur, demi Allah aku tak tipu. Aku dah merelakan semuanya.. ahaha orang tak kenal aku macam mana, kadang diorang salah tafsir, aku tak salahkan diorang tapi kadang terkilan sebab cepat menilai tanpa tanya. Kalau tanya tak per jugak ceh aku cakap orang, yang kau buat dekat abang dean tu apa cerita hasmira oii . sila lihat cermin please ahahahah.. oke jenis aku kalau gaduh memang tak lama . apa aku fikir ‘macam budak-budak la gaduh lelama ni =_=’ haa macam tu la ekspresi aku . tapi setengah orang dia kalau dah benci sekali, seumur hidup dia berdendam . nope aku bukan macam tu , in sha Allah sebab bila gaduh aku akan rasa bersalah dari situ aku just mintak Allah halalkan apa aku dah buat, aku dah maafkan orang tu tapi terpulang pada orang tu .. aku takut bila gaduh ni , mula je aku angin . biasa la syaitan dah berjaya menguasai diri . tapi as hamba Allah. Allah suka sekiranya kita berwudhu kalau gaduh atau istighfar, then dari situ Allah lahirkan sifat rasa bersalah dalam kita supaya sedar yang kita sebenarnya lagi teruk dari orang tu . getting worse than before . am I right? Manusia yang tak pernah lepas dari melakukan kesilapan . dan sebenarnya aku ni fail kalau nak dapatkan lelaki, mean lelaki pon tak nak kat aku =_= ahaha yes . im scaring them . example ? kamal pon kena ahahaha aku terlebih siasat sampai dia terkejut la kot sebab aku banyak tahu pasal dia ==’ aku ni memang macam ni , bila dah suka orang lain la perangainya . kalah conan . bukan kamal sorang kena . baru2 ni abg dean pon kena . senior kos akaun aku kt sini . dia budak nasyid ahaha lol . sedih aku . aku macam tekan sangat bagithu dia tentang diri dia sendiri . eh aku as abg dean ke abg dean yang jadi abg dean ni ? siapa yang lebih faham diri sendiri kan ? saya mintak maaf abang dean ahahaha ==' maaf sangat .. abng orang ke-2 kena lepas kamal lol .. ahaha tu la salah 1 punca kenapa laki takut nak dekat dgn aku . ada masa kitorang suka sama suka, tapi bila orang tu bagi masa kat aku tpi aku pulak buat prak tak sabar nak kt dia, bodoh -_- yaaaaa ahahahahaha T.T aku selalu maki diri ‘HASMIRA APA KAU BUAT NI ?!!! ASAL KAU TAK SABAR NI?!! APA MASALAH KAU NI GILA?!!!’ serius talk . selalu sangat akibat daripada perbuatan diri aku sendiri la aku kehilangan orang yang aku suka, mean tak dapat apa yang aku nak. Jadi marah lah aku kalau aku ada buat benda bodoh kat korang :P ahaha pada aku aku tak kisah laki tu kaya ke tak, tapi ada satu sebab je aku nak lelaki yang macam mana .. that’s why aku tak kapel dengan orang yang suka aku tapi aku nak lelaki yang aku suka ahahaha lol . kalau kat pasal hensem , siapa je tak nak kan ? tapi kalau aku , kalau la hensem tu tapi pegangan agama kurang dari aku boleh jadi isteri beriman ke aku macam tu -_- memang tak la kan , aku ni pon dah macam jantan . pegangan agama yang lagi tinggi dari aku, aku nak lelaki yang macam ni . kalau aku sendiri dah berjanji dengan diri sejak dari form 3 nak full solat so lelaki tu mesti full solat la dari darjah or form 1 . haa macam tu la contohnya :3 aku bukan kata nak riak dengan benda ni tapi ni pembangkit semangat aku untuk terus berjanji dengan Allah bahawa takutnya tinggalkan solat, betapa bodohnya manusia yang tak tahu nak bersyukur even seminit pon dengan nafas yang setiap saat Allah bagi. Malu la sikit haish .. sebenarnya aku nak cakap, ermm tak ada apa la . kalau betul aku suka dia better aku diam je , aku tak nak dia tahu ahahaha Allah semoga Kau permudahkan segalanya :) In Sha Allah .. aku tak nak dah terlalu berharap sebab aku tahu aku akan kecewa .. aku takut apa aku rasa ni tak kekal . kalau betul dia untuk aku , Allah akan bagi .. Amin Ya Rabb :D