Tuesday, 21 May 2013

♫ Kәh¡lαngαn ♫

Assalamualaikum !!
eh ? menjerit pulak aku ni hehehe (macam dengar :P )
btw aku buat entri ni suka2 dan tak nak promote pon
lagipon dah 2 pagi
siapa je nak baca ? ahahaha
hemmm ..


Sebenarnya sebenarnya =.=' alahai kenapa dengan aku ni ? nak kata jatuh hati ... ish dia kawan aku la.
Takkan aku suka dia ? :O hemm argghhhh tak mungkin la !! oke dah buat gila , btw aku menangis kowt xD ahaha aku pon pelik kenapa perlu menangis untuk mamat ni tapi yang pasti dia dah banyak tolong aku :') tak pe la senang citer siapa perasan entri ni try la baca whatsapp panjang lebar yg aku hantar kat dia , nanti korang faham la , btw sebelum tu . ( KOY , KOI = AKU .. AOX = KO )





 








 Abaikan background belakang yang ngarut tu -_-

Kalau perasan yang dia tulis kat pic terakhir tu ada tulis ''aox ada cakap  , kawen blablabla .. sampai la muka malu2 kucing gitu'' =.= aku rasa ijat ni lain macam ni . bila aku tanya Intan , Intan kata ade rahsia yang perlu dikorek xD ahaha ngarut .. oke macam ni la .. aku tak tolak kalau ada jodoh dengan ijat tapi dalam masa sama aku tak nak harapkan dia . ye sejujurnya aku dah lama ada hati dengan dia :) cuma perasaan tu tak berat macam mana aku harapkan kamal . dan dah lama aku suka ijat ni , time sebelum kenal kamal lagi cuma tu la macam aku tulis perasaan tu bagi aku macam ringan dan tak terlalu serius , bila datang kamal je aku jadi gila sikit -_- wuishh dasyat kamal ni ahaha . dalam masa sama aku dapat agak ijat ni macam ada something je yang die cuba sorokkan dgn ayat ni btw aku tak nak pandang berat , sebab apa ? kalau korang kenal ijat ni korang tahu la kenapa aku tak nak cakap kat dia aku suka dia and kenapa aku nak kawan je dengan dia . dia ni ramai kawan perempuan dan style dia suka melayan , majoriti kawan dia perempuan ( bukan bermakna dia pondan -_- dia ni maskulin seyh ) ala faham2 kan la kalau orang macho ramai kawan perempuan , tak kan nak bagitahu jugak . tak baik aib orang , lu pikir la sendiri :P tapi aku lebih prefer kawan dgn dia berbanding lelaki lain ? why ?? sebab bagi aku ijat ni banyak kebaikan dari kelemahan yg ade pada diri dia . banyak tentang dia yang aku suka . die baik hati , pandai nasihat agama , pandai pujuk , pandai ambil hati , macam2 la .. kirenye bagi aku tak rugi kenal mamat ni . dan adat la manusia kan . ade kebaikan ada keburukan :) macam aku jugak . aku lagi bnyk buruk dari baik . so bagi aku ijat ni macam hai dah macam putera kayangan turun dari langit untuk membantu manusia sejagat :P walauweyh ayat ahahaha habis kalau dia baca ni xD kitorang memang tak pernah jumpa . macam dalam whatsapp tu . tak percaya ? tapi cara kitorang rapat dah berapa tahun xD kenapa aku jatuh hati dekat die ? sebab dia dah sentuh hati aku . macam mana ? ahaha banyak whatsapp dia yg dia pandai mengayat perempuan :) pggil sayang la apa la , tu sebab aku rahsiakan perasaan ni . for me aku lebih suka kawan dengan ijat , if aku bagitahu perasaan ni , tak ke korang fikir akan berlaku ke 'WEIRD' dan di situ ?? kawan punya lama dah macam adik beradik tahu2 kapel ? :O no !! ahahaha kalau kawen ? walauweyh lagi macam nonsense xD tapi kalau Allah tetapkan mana boleh tolak kan ? btw macam ayat last whatsapp ni . aku tak heran kalau 1 hari ijat datang sendiri ke rumah aku tapi bagi aku apa yang ijat tulis ni macam ( 0 ) ZERO !! why ? IJAT TAK PERNAH ADA PERASAAN DEKAT AKU :) that most important kenapa aku tak bagitahu perasaan ni .. so daripada syok sendiri , aku selalu fikir ''IJAT BUKAN SUKA KAU PON , LAGIPON DIA KAN RAMAI KAWAN PEREMPUAN , RAMAI KAWAN YANG COMEL2 , LAGIPON IJAT NI DEMENDS , SO AKU RASA DIA TAK MAKSUDKAN LANGSUNG DENGAN WHATSAPP DIA NI , BAIK KO KAWAN JE DENGAN DIA HASMIRA , JANGAN BERMIMPI DI SIANG HARI'' .. reason kenapa aku tak berharap langsung dekat ijat . sbb banyak percent yg bgitahu aku akan kecewa kalau ijat tahu pasal ni .. that's all . lagi satu , sekarang ni pon ijat dah kurang whatsapp dengan aku maybe penat or bz menguruskan barang2 yang dia nak pergi u . see ?? belum pergi u lagi dia dah mula kurangkan whatsapp dan aku sendiri dah rasa takut kalau aku kehilangan dia , ni kan lagi bila die dah pergi sana jumpa kawan kat sana , jumpa awek kat sana :) jadi aku harap perasaan ni Allah padam dan teruskan perhubungan kami sebagai kawan selamanya di dunia mahupon akhirat :')

Jangan pernah lupa koi ijat .. koi takkan lupa aox
Belaja la molek2 ..
Kalau betul apa yang aox tulis kat whatsapp tu
Tak mustahil 1 hari nanti aox kotakan .
:')
Tak mustahil cuma harapan tu nipis ..
Kita tetap kawan selamanya
Uhibbuka jiddan fi sabilillah , wafi jannah 


Salam Sayang
Hasmira Hakimi 

Sunday, 19 May 2013

UPU Result

Bsimillahirrahmanirrahim ~

:: Assalamualaikum and selamat sejahtera ~ syukur ke hadrat Ilahi kerana masih bernafas sehingga sekarang dan selawat ke atas junjungan Baginda Rasulullah s.a.w , moga2 kita semua memperolehi syafaat baginda di akhirat nanti , In Sha Allah ::



''When Allah desires good for someone , He tries them with hardship''


come back for new entri ? woo :O
for what ye ??
yeah , pasal result UPU 
sedih ? itu memang but Allah dah tetapkan rezeki masing2 kan ??
so aku buat muka redha , senyum gila , pasrah , sengih tak ikhlas lalu
ahahahaha
tapi aku tak risau sangat sebab aku dah ada perancangan..
macam aku tulis tadi 
Allah dah tetapkan rezeki masing2 lagipun 
tak semestinya budak pergi U tu budak pandai belaka
sebab ramai budak 3,4,5 A's tak dapat
budak 1,2 A's ade D ade E yang dapat 
see ?? Universiti bukan pengukuran
kepada kejayaan
jadi kepada yang tidak berjaya tu jangan sedih jangan frust menonggeng jangan bunuh diri
banyak lagi cara kita nak sambung belajar
kolej ada , Pra-Dip ada , Kolej usahama pon ada
kolej usahama free seyh sama dgn Pra Dip
cuma Pra Dip ni bazir masa sikit la sbab 6 bulan belaja baru dpt ambik DIPLOMA
jom apply ramai2 
hehehehe

Trut Trut Trut

aq ada kawan dapat UIA , tapi dia tak pergi , die pergi Matriks kat mana entah 
dia kata UIA jauh ..
walauweyh kalau aku jadi dia memang meloncat la .
aku dah la suka belaja jauh2 lepas tu
dapat pulak UIA .
UIA ??!! 
tak nak ke ?? 
==' pelik aku dgn die ,
ahaha aku geram nak sepak lelaju bila dia selamber buang tawaran tu
kalau la offer tu boleh bagi , aku ambik je tawaran die tu ,
memang cita2 nak masuk UIA T_T


Tapi dah tak ade rezeki ~

btw sekarang aku tunggu jawapan dari PRA-DIPLOMA 23 MEI ni
kalau dapat , tarikh intake 5/6 ni,
kalau tak dapat jugak PRA-DIP tu ,
aku pergi IIC (International Islamic College) dekat Batu Muda , Gombak
dekat rumah je -_- ahaha
bawak kereta mengulang pon boleh
tapi aku x nak dok rumah :P
ahahaha
so aku tunggu 2 ni je ,
yang kolej tu biar la mahal asalkan aku boleh belajar
dan aku akan banggakan abah aku
cita2 aku nak tengok abah nangis melihat kejayaan aku
menangis sebab dapat kembangkan perniagaan dia
in sha Allah :D
doakan kak yong abah and umi 
kak yong mungkin malas dekat rumah
ahahaha
tapi in sha Allah kak yong rajinkan diri dengan bidang perniagaan ni


wassalam 



el_sinatra

 

Wednesday, 8 May 2013

Assalamualaikum and selamat datang balik ke blog oren gila ni xD
Semoga Allah memberkati hidup manusia2 yang datang sini ..
 Cantik kan tagline atas tu ?
Macam beria je aku buat . ahahaha



 krik krik krik 
Kenapa terkejut ni ?

Oke kenapa tajuk besar aku bertajuk 'KENANGAN' ?
hem ni sebab aku nampak la si 'dia' tu online .
so pada pendapat aku 
''hem , mamat ni still pakai pic dia yg aq edit , aku thu tu pic dia , tapi die buat aku terfikir sesuatu''
Selama ni dia benci aku , tapi bila aku tengok twitcon dia , aku dapat rasa yang
''bukan dia benci aku ke ? benci sangat2 =..= ahaha''
tapi bila aku tanya ijat , ijat cakap
''manusia dilahirkan bukan membenci orang 100% , masih terdapat belas kasihan''
ayat ijat panjang tapi ringkaskan sudah :P ahaha ..
so pada pendapat aku ..


''Saya tahu awak benci saya sangat2 dan hati saya kuat mengatakan itu .. tapi bila saya tengok twitcon awak , saya jadi terfikir .. awak tahu pic awak yang tu saya yang edit , tapi kenapa awak pakai ?. adakah dalam hati awak yang di selubungi kebencian tehadap saya tu terselit satu perasaan kasih kerana sahabat ? saya tak kata saya perasan , tapi saya lihat berdasarkan gambar tu , tak tahu la pada awak pic tu cantik ke apa tapi rasanya awak boleh edit jauh lebih cantik dari saya edit . saya hargai sangat2 kalau awak pakai pic tu sebab masih anggap saya sahabat  , sebab bila tengok mesej awak saya tahu awak benci gila gila gila gila tahap gila bableng la kat saya :3 (over) dah macam tak boleh nak anggap kawan langsung ==' for me la ..
boleh jadi kalau dia baca entri ni maybe dia akan tukar twitcon :'( oke sedih jap 
ahahahahaha . serius kalau die tukar .. aq terkilan . kejap je xD
tak pe la itu hak dia kan ^^
tapi saya memang hargai la awak masih pakai walaupun tahu kita macam mana kan ?


and then tiba2 tadi bila pandang dia online , tengok twitcon tu pulak
aku tibe2 teringat tarikh 24 MARCH 2013 :')
kedengaran
gelak ketawa yang ikhlas , seorang yang periang . seorang yang talkative 
seorang yang boleh bawak berbincang dan bersembang ..

Terima Kasih atas semua KENANGAN ^^



~ eL_s!nAtRa ~