Wednesday, 20 February 2013

Baik Gaduh ~ Baik Gaduh ~ :3

Bismillahirrahmanirrahim ~

Assalamualaikum and selamat sejahtera ~ syukur ke hadrat Ilahi kerana masih bernafas sehingga sekarang dan selawat ke atas junjungan Baginda Rasulullah s.a.w , moga2 kita semua memperolehi syafaat baginda di akhirat nanti , In Sha Allah ~

k apa mimpi tulis entri kali ni ? korang rasa ? sebenarnya sekarang ni dalam masa nak tenangkan fikiran tapi entah , rasa nak tulis pulak pasal dia . hohohoho ... k sekarang kitorang tengah berperang ._. berperang ?? perang dunia ke tiga ke ? LOL mean berperang perasaan la , lagipun ni semua salah saya sendiri , saya suruh dia berhenti mesej buat sementara waktu sebab bak kata dia saya tak profesional sebab jeles :3 alorh salah ke saya jeles ? yelah saya kan perangai tak matang , awak je betul :P jeles sebab ape ? tak yah cerita kowt sebab ni melibatkan kawan baik saya juga . sekarang ni pon kamal bengang dengan saya sebab dah dua kali kitorang jadi macam ni (_ _'') ahaha kesian kamal , kitorang baru je baik tahu2 jadi mcm ni , lagi dia fedap dengan perangai saya , padan muka sendiri la siapa suruh buat macam ni ? terima padah sendiri .





tapi kan ? time dalam berperang tu pon ade mesej dia yang buat saya bahagia gila ~ dia kata dia mimpi ....... (x leh bagitahu xD ) walauweyh sweet gile kot tapi tu mimpi je , eh mimpi2 pon kamal kata kalau real pon oke ape ? ahaha kalau dia dah nak , saya lagi la nak !! oke start dah menggedik ==' sayang awak la kamal , tapi time dapat mesej tu die tak bagi tahu siapa perempuan tu , then malam tu saya mimpi saya baring di riba suami then die kiss dahi , Ya Allah memang rasa sejuk , bahagia sangat suami kiss , syahdu kowt .. bila bukak mata saya nampak kamal :O gila ~ macam mana orang yang saya suka boleh kiss dahi saya dan yang paling terkejut KAMAL ARIFF SUAMI SAYA !! apekah makna semua ni ? korang nak tahu ke kamal mimpi ape ? aahh mana boleh :P ni rahsia kitorang je ahahaha tapi memang melompat la bila dapat tahu , tapi melompat2 pon baru ingat sekarang tengah perang dengan dia ==' adess baru je nak bahagia . dan dia pernah kata mira ade ciri2 nak jadi isteri ni , semua benda ingatkan dia :P dalam hati dah macam orang gila bila dia text macam tu , (wah , aku boleh jadi bini kamal la wei xD ) ?? bila nak masuk minang ? HAHAHA .. tapi saya fikir ''mana mungkin aku jadi bini dia sedangkan dia suka orang lain , humm aku kan syok sendiri'' . sedih dah mira time tu , tapi ade gak mesej dia tulis ''kamal terima kalau ditakdirkan hasmira jadi isteri kamal'' .. korang boleh bayangkan tak betapa bahagia nya mira dalam dunia ni , hati penuh dengan bunga2 (eh mengada lak aku ni) sumpah malam tu mira tidur senyum2 kowt , bantal peluk mira bayangkan kamal pastu peluk dia kuat2 xD oke saya tak nak lepaskan awak kamal ariff , duduk diam2 .. sayang awak kepeng ~ tiba2 je saya nampak muka kamal kat bantal peluk tu , dan yang buat saya cair ialah KAMAL SENYUM LA WEI .. gila dengan lesung pipit dia Ya Allah indahnya perasaan ni .. pernah kitorang mesej cakap pasal moto , mira suka superbike and one day mira berhasrat nak simpan duit and nak beli satu untuk suami :) haa boleh jadi isteri mithali ni :P tapi kamal kata tak minat la berat la , pastu mira fikir ''ewwwah dia ni , macam la dia laki aku , aku nak beli superbike untuk dia :P AHAHAHAHA '' tapi perli2 pon mira harap gak dia la manusia yang dapat superbike tu .. hohoho .. tapi tu semua minggu lepas :) benda dah jadi sejarah ~


now memang tengah berperang dengan dia , serius mira rindukan mesej bunga2 dari dia . tenang hati ~ tapi dia suka orang lain kan nak buat macam mana , siap panggil moonlight , sweetheart lagi .. dengan mira die tak pernah pon panggil cmtu :P biasa la orang syok sendiri memang tak dapat apa2 ..
mira pernah kata dengan diri walaupun kamal suka orang lain atau kapel dengan orang lain tapi mira akan pastikan atau mira cuba untuk jadi yang halal buat dia :) mira tunggu , jadi yang halal lagi best .. selalu di sisi suami , makan sama2 , dating sama2 , naik moto sama2 . siang malam berteman kan si sang suami , lengan sasa dia menjadi bantal buat kepala mira , bila bangun dari tidur benda pertama yang mira nampak adalah senyuman manis dari dia .. best kan kalau kahwin ? (gatal sangat aku ni)

sekarang mira banyak sakitkan hati dia sebab dia kawan mira lagi2 mira tiada apa2 hubungan dengan dia .. tapi kalau dia jadi suami mira , mira akan pastikan mira selalu membahagiakan dia , kalau dia merajuk ke tacink ke pandai2 la mira goda dia kan ?? :P HAHAHAHAHA gila sungguh saya ni xD

memang jeles bila dapat tahu dia suka kawan baik mira tapi itu hak dia nak suka sesiapa , sekarang ni pon mood die tengah down nak hadap mira :) saya minta maaf kamal , saya suruh awak berhenti mesej bukan sebab saya benci tapi saya tak nak berterusan marahkan awak .. ayat ni saya petik dari novel maybe awak pernah baca ''WALAUPUN SAYA CACI , HINA DAN MAKI AWAK TAPI AWAK TAK BOLEH TINGGALKAN SAYA .. SEBAB SAYA CINTAKAN AWAK'' saya cintakan awak kamal ariff :)

nanti saya datang johor nak gi legoland dengan awak boleh tak ?? xD teringin la nak gi sana .. saya belanja makan awak belanja tiket eh ? :P ahahaha mira doakan kamal sentiasa bahagia ^^ mira tetap percaya dan tetap nak jadi yang halal buat kamal ._. eh macam paksa pulak , ah tak kire :P kalaupon kita tiada jodoh sekurang2 nya kita masih kawan kan ? walaupon hati perit nak terima semua ni . awak sebahagian dalam hidup saya , hilang awak hilang la separuh dari nyawa saya .. saya akan tetap berusaha sehabis mungkin .. memang saya tidak 'cantik' di mata awak tapi saya akan pastikan saat saya menjadi yang halal , saya akan sentiasa menjadi 'cantik' di mata awak :D hehehe :P


sekian sudah cerita :P panjang kan ?? mmg la dah bnyk sangat kenangan best dengan kamal ni , ade lagi tapi panjang sangat entri ni ==' penat je korang baca xD AHAHA


uhibbukka jiddan fi sabilillah ya Kamal Ariff bin Mohd Khalib ~ :D


wallahua'lam , assalamualaikum dan terima kasih :D

Sunday, 17 February 2013

:: Purdah ::



Assalamualaikum , salam sejahtera dan salam satu Islam , hehehe .. disertakan tasbih kepada Allah s.w.t juga selawat ke atas Baginda Muhammad s.a.w

saja buat entri ni sebab mood sedang kebosanan serta blurr sebentar .. tenenenettttttttt !! tengok mood gila dah datang ~

oke saya selit sedikit tentang purdah , PURDAH ?? apa tu ? sejenis nama kurma ke kismis ? LOL , bukan .. purdah tu sejenis kain tudung yang menutupi hampir keseluruhan muka kecuali mata , habis dah tutup mata macam mana nak jalan ? haha . tapi rasanya hampir keseluruhan manusia tahu purdah tu apa , tak yah terangkan pun tak apa kan ??


dan tipu sangat la kalau dalam hati setiap muslimah tak terdetik nak berpurdah kan ? saya sendiri nak sangat pakai benda tu sampai la saya mati , tapi pakai purdah dah tak boleh tanggal sebab dia macam iktikad , kirenya macam lakukan perubahan la , cantik kan orang berpurdah walaupun dia menutup ? berpurdah itu cantik tapi tak wajib cuma digalakkan sebab lagi cantik
                              





                    oke ni part kartun punya , hehehe ..





tengok . bukan ke nampak lebih cantik dan sedap mata memandang ? :D sejuk je mata tengok mereka


in sha Allah satu hari saya harap saya berada dalam golongan mereka , doakan . saya juga berharap jika sudah mempunyai suami nanti , mungkin akan mula memakai purdah , itu keinginan saya , saya tak janji tapi saya harap saya dapat buat


sekian sudah tajuk purdah kita hari ni, harap2 muslimah diluar juga dapat memakai pada 1 hari nanti
saya sentiasa doakan semoga kita semua sentiasa berada di bawah lembayung-Nya ;D in sha Allah .


        Alhamdulillah berakhir sudah untuk entri hari ni , syukran jazilan kerana sudi membaca , saya minta maaf sekiranya ada salah atau silap saya jika terdapat mana2 ayat yg mengguriskan hati
 '' Yang baik datang dari pada-Nya , yang buruk dan lemah datang dari diri saya sendiri ''


                              wallahua'lam , sekian terima kasih ~ assalamualaikum :D


...:::: El Sinatra :::...