Saturday, 14 June 2014

Kuantan , Kuantan , Kuantan ~

Assalamualaikum ..

Lama gak la rasanya tak terjah blog . ahahaha apa citer entah . owh btw tajuk rini ? rini ? :O 
semalam kita gi kontan an , dengan classmate an , dengan roommates an an ahaha

bertolak pukul 10 lebeh jugak la . so we have kak ain as our driver , thasha as kak ain assistant ahaha penunjuk jalan kateko .. for the middle seats we have amir , atin and haziq . first time woo keluar dengan haziq . menyampah . dalam twitter kemain mention mcm dh lama kenal ahaha sekali kluar haa mulut ade mas ..
and belakang sekali ??
sudah tentulah tuan puteri :v 
ahahahahahaha







so kitorang decide pergi ECM dulu (East Cost Mall)
semua nak tengok wayang .. aku nak tengok Ia Wujud tapi budak ni tak bagi 
diorang kata bahaya
=_____________=
apa yang bahaya ? citer je kot ..
so , diorang nak sangat tengok melificient lakonan angelina jolie tu
bhahahah bibir :v
first time aku tengok movie via 3D
serius dalam wayang tu aku jakun ahaha
''eh atin , dia datang kat kau la . tunduk tunduk!''

habis dari wayang tu aku ternampak Big Apple ..
fefeeling berhenti kejap drama hindustan ..
laa laa laa laa ..
sedih konon , so aku dtg aku just cakap nak 2 bijik ( Californian Almond dengan The Alien)
tak payah pandang donut ,, petik je ahahaha

lepas dari tu gi la solat kejap kan , dah alang2 baik jamak sebab perjalanan jauh lagi , then singgah makan kat Ayam Penyet dekat2 dengan Big Apple jugak la







lepas tu macam banyak masa pulak dah lepas dari tengok wayang ..
tak tahu nak pergi mana , amir suggest pergi Teluk Cempedak 
macam best jugak ..



we are on top base at ECM .. 
cantik kot pemandangan dari atas ni !!
lagi2 kalau tengok dari Hotel Zenith ..
lagi terbaik !!
BMW tu tak leh blah ahaha
ambik tempias


jadi kami berlala pakai gps yang entah pape ahaha asek pusing bandar banyak kali sebab GPS lambat pick up , pakai henset aku pulak tu
si thasha apa guna
=..=
nasib bawak power bank senang sikit ..
*bila pakai GPS fone teringat situation aku dengan ijat dalam kereta ahahaha
macam nakharom la .. ahaha

sampai ke TC tu memang dah malam la citer dia .. hangat dia
Allah hai .. seharian tak mandi dgn simis and kemeja .. tak ke dah macam dalam oven , alza pulak aircond kt depan je .. coii hahahaha

first time sampai Teluk Cempedak tu aku macam , woo ni tepi laut ke bandar doo ??
ada MCD , KFC , STARBUCK , PENTAS UTAMA , BAAZAR , CHATIME
serious talk MCD dia besar seyh .. ahaha sangat cantik .

so lepas dari turun tu kitorang makan dulu and decide cari surau sebab nak solat dulu
lepas dari solat tu tiba pulak sakit kepala , budak ni entah kemana
=____________=
kol amir sebab nak kunci kereta sebab tak tahan dengan panas badan , yelah seharian kot pakai baju tu dalam kereta dengan bahang nya ..
sebelum mandi tu terpaksa beli sehelai baju sebab bawak baju tu untuk mandi gambang je sebenarnya ..

siap2 kitorang semua lepak McD
time tu pulak hujan lebat ..
ahahaha lepak charge fone
ala sakai je ..
sambil charge borak la main game TRUE OR DARE ,
aku dengan atin buat alasan nak gi beli McD sebab tkut kena halau la dah lepak situ tak makan apa tpi curi letrik ahaha
lepas dari tu keluar kejap jalan tepi gigi pantai . oke part ni la paling aku suka 
jalan sensorang sambil bayang 'DIA' di sebelah aku pegang tangan and pegang selipar 
ARGHHH !! HEAVEN GILA KOT !!
tapi tu mimpi , so sila bangkit . ahahahaha


lepas jalan2 kt pantai aku duduk sorang dekat pasir sambil bukak lagu tiba2 mood emo datang ..
ye aku rindu mamat tu ..
padahal time tu tengah whatsapp
rindu kejadahannya -..-
ahahaha
then fatin sruh aku naik sebab ramai mamat rempit kt situ 
lepas dari tu semua tidur dalam kereta sampai la 3.30 pagi
aku rasa hangat gila tidur kt belakang pulak 
aircond tak bukak sebab save minyak .
so aku ajak diorg lepak McD balik sambil layan bola
SPAIN VS NETHERLANDS
heh mood spoil ..
SPAIN kalah !!


aku bengang dengan grup jantan ni 
ahaha kong ajaq . diorang ni lalang . sje je buu kan spain ..
time spain gol diorg buu kan belanda .. 
geram nak baling Fillet O Fish aku ahahaha
tpi serius McD TC mmg best doo


lepas dari tu zain dengan mila pun sampai .. alhamdulillah la ..
then aku ckp dgn zain nk gi masjid sebab nak solat subuh . so dia suruh aku drive viva and dia drive alza .. dalam viva pulak ada si Haziq dengan si Amir yang sedap je tidur 
lantak korang la ..
aku drive je pon ..
tiba2 si haziq dengan amir bangun time kereta gerak
''wei rock , kau nak bawak kitorang gi mana ? ko nak rogol kitorang ke ?''
ko nak makan selipar ke apa 
=______________=
nk gi masjid la mangkuk , nak solatkan jenazah kau !!
Masjid cantik , sangat cantik 
sampai aku rasa macam
''ALLAH , kenapa aku dapat rasa Kau sangat dekat dengan aku sekarang''
time solat tu aku kuatkan suara baca surah mcm jadi imam la kiranya
tapi suara aku bergetar , tak tahu kenapa ..
mungkin rasa macam banyak sangat dosa sampai sebak rasa dalam solat ..
siap dari solat kitorang terus gerak ke ..
KE MANA KITA ??
ke GAMBANG ke kita ??
ahahahahah
sampai gambang awal nak mampus , pkul 7 lebih dah sampai so kita cari sarapan dulu ..
lepas dari sarapan terus masuk gambang .
part ni sedih sikit sebab aku tak ada gambar langsung time mandi 
ahaha sedih gila 
dapat pic gelang la citer dia ahahaha
oke part gambang ni memang lawak tpi aku tak reti nak cerita macam mana
ahahaha
first part river . 
si amir dengan haziq beria nak jatuhkan aku dengan fatin sebab aku kan pendek so dia nak tengok aku tenggelam ahaha buu amir buu
last2 dua2 tergolek macam nangka busuk !
ahahahaha oke aku kalau ketawa memang tak ingat dunia la kan lagi2 kalau part lawak nak mapuh
ahahaha
kelakar tengok diorang
memang semua benda dalam gambang kitorang main ..
sliding apa entah tapi memang terbaik
amir bengong 
time naik beria laju , bila part nak lepaskan tu semua
''WEI AKU TAKUT LA !! MACAM GAYAT''
yang aku memang tak cara la kan , tengok macam best je
HAHAHAHAHAHA
korang takut lantak korang la ahahaha
aku peduli apa janji dapat main 
last2 bila wisel dah bunyi aku apa lagi turuns la semua
BAPAK BEST !!
serius syok tapi sedih
disebabkan aku paling ringan so aku berhenti belakang , yang lain semua kat depan
=_____________=
tahu la aku kecik !!
then part sea side
ahaha yang ni lawak

budak ni saja bawak pelampung aku pergi tempat dalam sebab diorang tahu aku pendek
so diorang tahu aku tak pandai berenang
T____________T
kong ajo !!
atin partner aku tapi dia tak heran
sebab minah ni pandai berenang
sampai tempat dalam tu aku pulak menggedik pergi turunkan kaki kat dalam bulat
''haa sudah , kaki aku tak cecah lantai .. acane aku nak naik balik ni ?? atin !!!''
ahahahaha ada part tu diorang semua goyangkan pelampung aku
aku apa lagi . tak tengok orang sekeliling dah
menjerit
''weii !! jangan , jangan . tak payah la !! wei !!''
ahahaha semua pandang kitorang .
memang sea tu kitorang punya ahahahah
orang lain gelak terkekeh2 tengok aku peluk pelampung sebab takut jatuh
same goes to life guard , ahaha
DIORANG GELAKKAN AKU OKE !
umi ~
T___________________T
HAHAHAHAHAH
kong aja la budak ni ..
anda ada part time tu kaki aku boleh cecah lantai tapi air takat kepala
time tu budak ni tersadai atas pelampung
yang si atin ngajar akak berenang . thasha tengok diorang berdua
si mila dengan zain .. biasa lah kapel
si amir dengan haziq pergi bahagian dalam .. ala lelaki biasa la adventure
then aku turun dari pelampung . aku jalan slow2 sambil heret pelampung pergi tempat rendah sikit
pastu aku dengar dari sebalik pelampung tu orang gelak2 pandang aku
si zain dengan atin .
korang apehal ?
rupenya diorang pelik tengok aku tk ada kat pelampung and pelampung elok je bergerak
rupanya diorang tak nampak kepala aku sebab terselindung di sebalik pelampung tu
sebab leher takat air betul , pelampungnya besar
=_________________________________=
lagi kurang ajar !!
diorang semua gelakkan aku
malu ceq

lepas dari main semua . kitorang pun singgah la makan kejap kat bandar kuantan
dan pulang terus ke kampus tanpa berhenti dah ..

tapi yang buat aku tersenyum nya part zain dengan mila
yes aku naik kereta dengan diorang sebab luas la sikit sorang kat belakang


aku tahu apa aku tengok diorang buat tu berdosa tapi tipu kalau aku kata aku tak jeles tengok kemesraan diorang ..
tapi dalam hal ni aku suka sikap keprihatinan zain
:)
apa dia buat ??

time tu matahari memancar and mila pulak tengah tidur , so zain banyak kali pandang mila
mula aku pelik zain ni nak bawak kereta ke nak tenung mila
risau aku ahaha
lepas tu baru aku faham rupenya dia kesian sebab mila kena panas so tangan kiri dia hadang mata mila . tak sentuh muka pun just hadang saja ..
kira care la ..
then tak lama lepas tu mila tidur dalam keadaan leher dia sangat membengkok
then zain pandang lagi
so apa zain buat kali ni ??
dia guna tangan kiri dia lagi
kali ni bersentuhan
cuma dia bukan pegang , macam telapak tangan dia sandar kat kepala mila and tolak kasi tegak sikit
lama jugak tangan zain tahan kepala mila
kalau aku mesti lenguh .
tapi tu la
zain ni sangat penyayang
aku doakan semoga korang bertemu jodoh suatu hari nanti
^^
in sha ALLAH
tipu kalau aku tak bayangkan situasi macam tu
aku sendiri bayang mila tu aku dan zain tu ..
humm
aku rindu dia
sangat rindu ..


ahaha btw cukup sini sajalah kisah kitorang pergi gambang . HABIS DUIT !!
sangat seronok , in sha Allah ada rezeki and ada duit , kita pergi tempat lain pulak

Assalamualaikum ..