Tuesday, 7 October 2014

Rindu ~

So Far Away 

Never feared for anything
Never shamed but never free
A life to heal the broken heart with all that it could

Lived a life so endlessly
Saw beyond what others see
I tried to heal your broken heart with all that I could

Will you stay?
Will you stay away forever?

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book it's burned
Place and time always on my mind
I have so much to say but you're so far away

Plans of what our futures hold
Foolish lies of growing old
It seems we're so invincible
The truth is so cold

A final song, a last request
A perfect chapter laid to rest
Now and then I try to find
A place in my mind
Where you can stay
You can stay away forever

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book it's burned
Place and time always on my mind
I have so much to say but you're so far away

Sleep tight, I'm not afraid (not afraid)
The ones that we love are here with me
Lay away a place for me (place for me)
'Cause as soon as I'm done I'll be on my way
To live eternally

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book it's burned
Place and time always on my mind
And the light you left remains but it's so hard to stay
When I have so much to say and you're so far away

I love you, you were ready
The pain is strong and urges rise
But I'll see you, when He lets me
Your pain is gone, your hands untied

So far away (so far)
And I need you to know
So far away (so far)
And I need you to, need you to know




Dear God

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love, purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there
Back where I'd love to be, oh yeah

Dear God, the only thing I ask of you
Is to hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again, oh no...
Once again

There's nothing here for me, on this barren road
There's no one here while the city sleeps
And all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

Dear God, the only thing I ask of you
Is to hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again, oh no...
Once again

Some search, never finding a way
Before long, they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in, to selfish ways
And how I miss someone to hold
When hope begins to fade...

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love, purpose hard to find

Dear God, the only thing I ask of you
Is to hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again, oh no...
Once again




Andai Hatiku Bersuara

Oh Tuhan, berikanlah aku
Kekuatan menempuhi dugaanMu
Aku percaya ada hikmahnya
Di setiap dugaan yang ku terima
Andainya hatiku bersuara
Pastinya ia akan berkata
Cukuplah sayang aku tidak berdaya
Mengharungi segala sengsara

Berapa kali harus aku terluka
Barulah kan ku sedar
Cintaku tidak layak untuk dirinya
Mengapa masih aku setia disisnya
Tidak ku mengerti ,tidak ku fahami
Seperti insan biasa aku ingin bahagia
Menyintai dan dicintai tiada duanya
Andai terlampau permintaanku ini
Maafkanlah kasih

Seperti insan biasa aku ingin bahagia
Menyintai dan dicintai tiada duanya
Andai terlampau permintaanku ini
Maafkanlah kasih
Oh Tuhan, berikanlah aku
Kekuatan menempuhi dugaanMu
Aku percaya ada hikmahnya
Di setiap dugaan yang ku terima




Pintu Hati

Pabila hati mula berbicara
Lemah seluruh tubuhku
Menahan bibir dari berkata-kata
Tentang rasa cinta

Di dalam dada yang terkurung
Seolah aku terpenjara
Menanti masa untuk kau sedar bahwa
Hanya kau ku cinta

Bukalah pintu hatimu
Tangisan di mata
Kerna diriku tak mampu bersuara

Pabila melihat kau bersamanya
Ku bersabar namun tidak ku rela
Membiar hatiku merana
Apakah yang harus aku lakukan
Agar kau lihatku
Dan kelebihanku yang tiada padanya

Pabila ku memikirkan dirimu
Tiada lain hanya rindu
Sampai bilakah harus ku menanti
Untuk kau sedari

Cintaku hanya milikmu
Tangisan di mata
Kerna diriku tak mampu bersuara

Pabila melihat kau bersamanya
Ku bersabar namun tidak ku rela
Membiar hatiku merana
Apakah yang harus aku lakukan
Agar kau lihatku
Dan kelebihan yang ku ada

Kerana ku tak mahu kehilangan kasihku
Dan impian ini untuk bersama denganmu

Bukalah pintu hatimu untuk diriku

Pabila melihat kau bersamanya
Ku bersabar namun tidak ku rela
Membiar hatiku merana
Apakah yang harus aku lakukan
Agar kau lihatku
Dan kelebihanku
Yang tiada padanya

Pabila melihat kau bersamanya
(Diriku tak mampu bersuara)
Ku bersabar namun ku tak rela
(Membiar hatiku merana)

Apakah yang harus aku lakukan
Agar kau lihatku
Dan kelebihan yang ku ada
Agar kau lihatku
Dan kelebihan yang ku ada




Aku sudah kehilangan seorang ..
Aku tak rela untuk hilang seorang sekali lagi ..
Cukup lah penderitaan ini ..
Berilah aku peluang ..
Untuk belajar menghargai dirimu ..
Kita pernah ada kisah
suka ..
duka ..
sayang ..
rindu ..
duka .
marah ..
merajuk ..
dan aku sedar 
kau sangat penting dalam hidup aku ..
toleh la ke belakang ..
Jangan beri aku harapan ..
Masih ada seorang gadis kecil ..
yang mengharap kau toleh ke belakang
pandang la ..
aku akan tetap
dan terus menunggu
dan aku berhenti menunggu
jika kau jumpa pasangan hidup
atau
ajal yang memisahkan kita berdua
pandanglah belakang mu
:'(


 

 wahai hati ..
berhenti lah menyeksakan dirimu  .
kau mengharapkan orang yang tak sepatutnya
malamku suram 
mendengarkan
Dear God
So Far Away
Andai Hatiku Bersuara
Pintu Hati
sepertinya tahu A7X mengingatkan aku
pada dia
sepertinya tahu Andai Hatiku Bersuara & Pintu Hati
menyampaikan perasaan aku 

aku berharap ..
tolong la
cukup kau sedar tentang apa aku rasa
dan
aku harap
1 hari nanti
Allah akan kurniakan sesuatu
supaya kau rasa perasaan yang sama dengan apa yang aku rasa

Monday, 28 July 2014

A mEmOrY ..

Hai ~ Hai ~ Hai !!
hahahahaha

Salam Syawal dan Salam Lebaran semua :D
well first day raya 2014 ni aku tak ada selfie for first raya ..
sedih ..
sebabnya aku tak pakai tudung so tak boleh nak selfie .. (tak pakai tudung sebab stay rumah tak gi mana)
hemm ..
sebenarnya aku rindu dengan ( My Diamond Girl and My Precious Guy )
siapa diorang ?
orang yang rapat dengan aku mungkin kenal ahaha
and aku dihalang oleh My Diamond Girl daripada wish raya kepasa My Precious Guy
kejam ~ T.T
yes ijat ...
ahahah lagipun koi perlu paksa diri buat semua ni ..
tunaikan hajat koi yang satu ni , yang susah betul koi nak laksanakan
dan sekarang koi tengah menunaikan hajat koi
''takkan mula cari aok lagi , takkan contact aok lagi''
kira tak boleh berborak dengan aok langsung ..
sebab nak ubati luka yang belum lagi sembuh
hahahaha well koi masih sayangkan aok ..
aok kawan koi kan ??
:D
mungkin koi banyak sakit hati dengan 'kealpaan' aok tentang segala kenangan dulu
aok sepertinya memang tak ingat apa apa yang pernah berlaku pada kita dua
jawapan aok senang ..
''entah''
''tak ingat''
''eh koi pernah cakap ke ?''
pada aok senang luahkan perkataan ni
tapi dalam hati koi ..
 tuhan sajalah tahu



 
tak tahu la nak cakap macam mana ..
aok banyak lepas tangan dalam something ..
ijat ..
berhenti la sentuh hati perempuan :) tolong la
mungkin koi dah kena
tapi jangan la perempuan lain ..

well ..
meskipun banyak kelukaan dalam hati dengan sikap aok ..
dalam hati tiada perkataan putus kawan bagi koi
sebab koi sayangkan aok ..
ego dalam terpaksa ..
terpaksa lepaskan aok pergi ..
perlahan-lahan dari hati ..
persahabatan yang hampir 3 tahun lebih walaupun bermula dari laman sosial .. 

Selamat Hari Raya biey ~ Selamat Hari Raya sayang ..


Selamat Hari Raya baby !! the green one is my babyboo .. omomomo hahahah aok pakai la macam mana intan .. aok tetap comel bagi koi !! koi mintak ampun and mintak maaf kalau banyak sangat salah koi ke aok .. ahaha rindu aok T.T

terjumpa pic ni time bukak wc tadi . jadi nampaknya dia tukar dp raya ahahah tak boleh nak wish terangan jadi cakap sini je la .. Selamar Hari Raya ijat !! koi sayang aok ! kah patut la ada orang kata hidung kita sama ahaha opss :O





HAHAHA nampak dua bijik lappy ni ?? well lappy kami berdua sama ! yg mcm robot tu Pacific Rim and thats mine , the other one is Ijat's own , lappy jantan and lappy betina ahaha ade ke ?? xD mulanya ijat post pic toblerone and time tu dia nak pujuk aku dengan toblerone tu , toblerone tu atas lappy dia so aku pon macam .. ''eh takkan lappy dia sama dgn aku kot?'' then tanya la dia , and dia pon jawap ''hahaha fuck , aah sama lappy'' mamat ni sebab lappy sama sanggup dia mencarut !! =..= hilang sudah babak romantik kitorang dua time tu ahaha kong ajaq ! aku memang mengenali dia as fanatic Avenged Sevenfold (A7X) dalam masa pasal A7X ni aku teringat lagi sorang manusia yang fanatic jugak tapi hahaha aku terpaksa lepaskan kesemuanya pasal leaki tu pergi sebab ..
ade la ahahaha

 and i dont why .. i love this picture  

hahahaha

senyummu menawan , menawan ..

kau buat hatiku tertawan , tertawan ..

puihh ahahahah
 






candid picture yang aku ambik time event dulu
roti telur 2 keping ..
aku tak leh makan time ni sebab tak ada mood
pasal mamat ni la -_-
sakit hati kot ..
gewwwrammm jewwwrrr ~


wateber is .. i miss you a lot ..
:'D

Saturday, 14 June 2014

Kuantan , Kuantan , Kuantan ~

Assalamualaikum ..

Lama gak la rasanya tak terjah blog . ahahaha apa citer entah . owh btw tajuk rini ? rini ? :O 
semalam kita gi kontan an , dengan classmate an , dengan roommates an an ahaha

bertolak pukul 10 lebeh jugak la . so we have kak ain as our driver , thasha as kak ain assistant ahaha penunjuk jalan kateko .. for the middle seats we have amir , atin and haziq . first time woo keluar dengan haziq . menyampah . dalam twitter kemain mention mcm dh lama kenal ahaha sekali kluar haa mulut ade mas ..
and belakang sekali ??
sudah tentulah tuan puteri :v 
ahahahahahaha







so kitorang decide pergi ECM dulu (East Cost Mall)
semua nak tengok wayang .. aku nak tengok Ia Wujud tapi budak ni tak bagi 
diorang kata bahaya
=_____________=
apa yang bahaya ? citer je kot ..
so , diorang nak sangat tengok melificient lakonan angelina jolie tu
bhahahah bibir :v
first time aku tengok movie via 3D
serius dalam wayang tu aku jakun ahaha
''eh atin , dia datang kat kau la . tunduk tunduk!''

habis dari wayang tu aku ternampak Big Apple ..
fefeeling berhenti kejap drama hindustan ..
laa laa laa laa ..
sedih konon , so aku dtg aku just cakap nak 2 bijik ( Californian Almond dengan The Alien)
tak payah pandang donut ,, petik je ahahaha

lepas dari tu gi la solat kejap kan , dah alang2 baik jamak sebab perjalanan jauh lagi , then singgah makan kat Ayam Penyet dekat2 dengan Big Apple jugak la







lepas tu macam banyak masa pulak dah lepas dari tengok wayang ..
tak tahu nak pergi mana , amir suggest pergi Teluk Cempedak 
macam best jugak ..



we are on top base at ECM .. 
cantik kot pemandangan dari atas ni !!
lagi2 kalau tengok dari Hotel Zenith ..
lagi terbaik !!
BMW tu tak leh blah ahaha
ambik tempias


jadi kami berlala pakai gps yang entah pape ahaha asek pusing bandar banyak kali sebab GPS lambat pick up , pakai henset aku pulak tu
si thasha apa guna
=..=
nasib bawak power bank senang sikit ..
*bila pakai GPS fone teringat situation aku dengan ijat dalam kereta ahahaha
macam nakharom la .. ahaha

sampai ke TC tu memang dah malam la citer dia .. hangat dia
Allah hai .. seharian tak mandi dgn simis and kemeja .. tak ke dah macam dalam oven , alza pulak aircond kt depan je .. coii hahahaha

first time sampai Teluk Cempedak tu aku macam , woo ni tepi laut ke bandar doo ??
ada MCD , KFC , STARBUCK , PENTAS UTAMA , BAAZAR , CHATIME
serious talk MCD dia besar seyh .. ahaha sangat cantik .

so lepas dari turun tu kitorang makan dulu and decide cari surau sebab nak solat dulu
lepas dari solat tu tiba pulak sakit kepala , budak ni entah kemana
=____________=
kol amir sebab nak kunci kereta sebab tak tahan dengan panas badan , yelah seharian kot pakai baju tu dalam kereta dengan bahang nya ..
sebelum mandi tu terpaksa beli sehelai baju sebab bawak baju tu untuk mandi gambang je sebenarnya ..

siap2 kitorang semua lepak McD
time tu pulak hujan lebat ..
ahahaha lepak charge fone
ala sakai je ..
sambil charge borak la main game TRUE OR DARE ,
aku dengan atin buat alasan nak gi beli McD sebab tkut kena halau la dah lepak situ tak makan apa tpi curi letrik ahaha
lepas dari tu keluar kejap jalan tepi gigi pantai . oke part ni la paling aku suka 
jalan sensorang sambil bayang 'DIA' di sebelah aku pegang tangan and pegang selipar 
ARGHHH !! HEAVEN GILA KOT !!
tapi tu mimpi , so sila bangkit . ahahahaha


lepas jalan2 kt pantai aku duduk sorang dekat pasir sambil bukak lagu tiba2 mood emo datang ..
ye aku rindu mamat tu ..
padahal time tu tengah whatsapp
rindu kejadahannya -..-
ahahaha
then fatin sruh aku naik sebab ramai mamat rempit kt situ 
lepas dari tu semua tidur dalam kereta sampai la 3.30 pagi
aku rasa hangat gila tidur kt belakang pulak 
aircond tak bukak sebab save minyak .
so aku ajak diorg lepak McD balik sambil layan bola
SPAIN VS NETHERLANDS
heh mood spoil ..
SPAIN kalah !!


aku bengang dengan grup jantan ni 
ahaha kong ajaq . diorang ni lalang . sje je buu kan spain ..
time spain gol diorg buu kan belanda .. 
geram nak baling Fillet O Fish aku ahahaha
tpi serius McD TC mmg best doo


lepas dari tu zain dengan mila pun sampai .. alhamdulillah la ..
then aku ckp dgn zain nk gi masjid sebab nak solat subuh . so dia suruh aku drive viva and dia drive alza .. dalam viva pulak ada si Haziq dengan si Amir yang sedap je tidur 
lantak korang la ..
aku drive je pon ..
tiba2 si haziq dengan amir bangun time kereta gerak
''wei rock , kau nak bawak kitorang gi mana ? ko nak rogol kitorang ke ?''
ko nak makan selipar ke apa 
=______________=
nk gi masjid la mangkuk , nak solatkan jenazah kau !!
Masjid cantik , sangat cantik 
sampai aku rasa macam
''ALLAH , kenapa aku dapat rasa Kau sangat dekat dengan aku sekarang''
time solat tu aku kuatkan suara baca surah mcm jadi imam la kiranya
tapi suara aku bergetar , tak tahu kenapa ..
mungkin rasa macam banyak sangat dosa sampai sebak rasa dalam solat ..
siap dari solat kitorang terus gerak ke ..
KE MANA KITA ??
ke GAMBANG ke kita ??
ahahahahah
sampai gambang awal nak mampus , pkul 7 lebih dah sampai so kita cari sarapan dulu ..
lepas dari sarapan terus masuk gambang .
part ni sedih sikit sebab aku tak ada gambar langsung time mandi 
ahaha sedih gila 
dapat pic gelang la citer dia ahahaha
oke part gambang ni memang lawak tpi aku tak reti nak cerita macam mana
ahahaha
first part river . 
si amir dengan haziq beria nak jatuhkan aku dengan fatin sebab aku kan pendek so dia nak tengok aku tenggelam ahaha buu amir buu
last2 dua2 tergolek macam nangka busuk !
ahahahaha oke aku kalau ketawa memang tak ingat dunia la kan lagi2 kalau part lawak nak mapuh
ahahaha
kelakar tengok diorang
memang semua benda dalam gambang kitorang main ..
sliding apa entah tapi memang terbaik
amir bengong 
time naik beria laju , bila part nak lepaskan tu semua
''WEI AKU TAKUT LA !! MACAM GAYAT''
yang aku memang tak cara la kan , tengok macam best je
HAHAHAHAHAHA
korang takut lantak korang la ahahaha
aku peduli apa janji dapat main 
last2 bila wisel dah bunyi aku apa lagi turuns la semua
BAPAK BEST !!
serius syok tapi sedih
disebabkan aku paling ringan so aku berhenti belakang , yang lain semua kat depan
=_____________=
tahu la aku kecik !!
then part sea side
ahaha yang ni lawak

budak ni saja bawak pelampung aku pergi tempat dalam sebab diorang tahu aku pendek
so diorang tahu aku tak pandai berenang
T____________T
kong ajo !!
atin partner aku tapi dia tak heran
sebab minah ni pandai berenang
sampai tempat dalam tu aku pulak menggedik pergi turunkan kaki kat dalam bulat
''haa sudah , kaki aku tak cecah lantai .. acane aku nak naik balik ni ?? atin !!!''
ahahahaha ada part tu diorang semua goyangkan pelampung aku
aku apa lagi . tak tengok orang sekeliling dah
menjerit
''weii !! jangan , jangan . tak payah la !! wei !!''
ahahaha semua pandang kitorang .
memang sea tu kitorang punya ahahahah
orang lain gelak terkekeh2 tengok aku peluk pelampung sebab takut jatuh
same goes to life guard , ahaha
DIORANG GELAKKAN AKU OKE !
umi ~
T___________________T
HAHAHAHAHAH
kong aja la budak ni ..
anda ada part time tu kaki aku boleh cecah lantai tapi air takat kepala
time tu budak ni tersadai atas pelampung
yang si atin ngajar akak berenang . thasha tengok diorang berdua
si mila dengan zain .. biasa lah kapel
si amir dengan haziq pergi bahagian dalam .. ala lelaki biasa la adventure
then aku turun dari pelampung . aku jalan slow2 sambil heret pelampung pergi tempat rendah sikit
pastu aku dengar dari sebalik pelampung tu orang gelak2 pandang aku
si zain dengan atin .
korang apehal ?
rupenya diorang pelik tengok aku tk ada kat pelampung and pelampung elok je bergerak
rupanya diorang tak nampak kepala aku sebab terselindung di sebalik pelampung tu
sebab leher takat air betul , pelampungnya besar
=_________________________________=
lagi kurang ajar !!
diorang semua gelakkan aku
malu ceq

lepas dari main semua . kitorang pun singgah la makan kejap kat bandar kuantan
dan pulang terus ke kampus tanpa berhenti dah ..

tapi yang buat aku tersenyum nya part zain dengan mila
yes aku naik kereta dengan diorang sebab luas la sikit sorang kat belakang


aku tahu apa aku tengok diorang buat tu berdosa tapi tipu kalau aku kata aku tak jeles tengok kemesraan diorang ..
tapi dalam hal ni aku suka sikap keprihatinan zain
:)
apa dia buat ??

time tu matahari memancar and mila pulak tengah tidur , so zain banyak kali pandang mila
mula aku pelik zain ni nak bawak kereta ke nak tenung mila
risau aku ahaha
lepas tu baru aku faham rupenya dia kesian sebab mila kena panas so tangan kiri dia hadang mata mila . tak sentuh muka pun just hadang saja ..
kira care la ..
then tak lama lepas tu mila tidur dalam keadaan leher dia sangat membengkok
then zain pandang lagi
so apa zain buat kali ni ??
dia guna tangan kiri dia lagi
kali ni bersentuhan
cuma dia bukan pegang , macam telapak tangan dia sandar kat kepala mila and tolak kasi tegak sikit
lama jugak tangan zain tahan kepala mila
kalau aku mesti lenguh .
tapi tu la
zain ni sangat penyayang
aku doakan semoga korang bertemu jodoh suatu hari nanti
^^
in sha ALLAH
tipu kalau aku tak bayangkan situasi macam tu
aku sendiri bayang mila tu aku dan zain tu ..
humm
aku rindu dia
sangat rindu ..


ahaha btw cukup sini sajalah kisah kitorang pergi gambang . HABIS DUIT !!
sangat seronok , in sha Allah ada rezeki and ada duit , kita pergi tempat lain pulak

Assalamualaikum ..

Monday, 17 March 2014

humm ~

Pengalaman hitam menjadi iktibar. Zaman di mana aku rasa tersangat la bodoh . start dari form  3 and pengakhiran form 5 yang aku rasa macam aku ni murah sangat. Meratapi kehilangan .. yes orang kata pengalaman mendewasakan kita, kadang aku tersalah langkah juga. Jatuh tidak terus bangun tapi mengaduh kesakitan sedang Allah menunggu ratapan aku , sedih .. selalu lupakan dia. Lalai mengejar cinta manusia sampai dah renggang dengan manusia pun still mengharapkan orang lagi. Selalu motivasikan diri ‘’bangun la hasmira. Berhenti mengejar bayngan, kesedihan menyapa diri, kau hanya menyeksa jiwa, bangkit lah .. buka lah mata. Masa depan yang cerah sedang menunggu, abaikan cinta manusia, kembali lah ke jalan Allah .’’ Allah :’(

Cukup la lelaki tu yang terakhir aku berani meluahkan, cukup lah lelaki itu yang pertama tidak mengetahui apa yang aku rasakan. Biar ia kekal rahsia bersama Allah .

Kadang aku takut, ye takut . meski rahsia aku takut kehilangan lagi. Sahabat tidak pernah berhenti nasihat ‘’hasmira, benda tak mustahil. Kuasa Allah tu Maha Luas. Tiada yang mustahil bagi-Nya’’ 

Baik . dia lelaki yang pertama yang tidak tahu apa aku rasa . In sha Allah J

Aku ingin memperbaiki diri sebelum aku masuk zon selesa untuk bercinta dengan Rahmat Allah

Aku masih hina, masih jahil ingin memiliki seseorang yang aku rasa terlalu sempurna di mata

Masih belum mampu menjadi solehah, belum mampu menyempurnakan aurat tapi aku tetap mencuba,

Saya minta maaf atas keterlanjuran yang saya pernah lakukan, keterlaluan menekan , terlebih siasat tentang diri dia (macam la lelaki tu baca =_= ahahaha )

Aku takut apa aku rasa ni tak lama, tapi bagi aku bila apa yang aku rasa ni dibalas balik, aku rasa tak mustahil kalau aku kekalkan rasa tu and terus setia

Ye .. aku tak harapkan kapel tapi aku harapkan zauj, aku tak harapkan kekasih separuh masa tapi aku harapkan kekasih halal hingga ke syurga .

Tak perlu kapel, cukup sekadar aku mengetahui jika kau benar2 rasa apa yang aku rasa . dari situ aku akan terus minta perasaan itu kekal dan diredhai Allah :) . perasaan yang sama adalah anugerah. perasaan yang hadir tu biar lah kerana Allah. aku masih lemah .. bimbing la aku :') 

Supaya masing2 boleh terima kekurangan dan saling membimbing kekurangan itu menjadi lebih baik ..
(aah aku kebudakan =_= ahahahaha, pendek :P)

Mintak maaf atas segala keterlanjuran .. aku harap aku akan terus belaja mencintai Allah lebih dari manusia :D

Sunday, 16 March 2014

Kenangan Itu Pengalaman

Assalamualaikum. Yes lama benar tak menerjah masuk blog yang serba kekurangan ni. So what’s the new story for this entry ? aku rasa macam banyak sangat certia pasal lelaki tak ahahaha . btw tadi follow insta kamal then ternampak insta si fatin izzati sebab like gambar kamal, aku bukak la insta si fatin izati . aku ternampak pic Pray For MH370 by UiTM student then aku ter ‘eh’ macam kenal je gambar ni :v ahahah rupenye si fatin izzati batch1995 (aku rasa la, entah betul ke tak. Sori kalau salah) ambik gambar si fatin izzati uitm aku . yes nama diorang berdua ni sama ahahaha .. kalau si fatin izzati uitm ni perangai lebih penyayang sikit, dia macam keibuan sikit. Haa ahahahaha lol . kalau fatin izzati lagi sorang tu aku rasa  rare la sebab yelah tak stay dekat macam mana aku stay dekat dengan fatin izzati aku ni kan . tak kenal maka tak cinta . cewwah ahaha . so sambung balik . then aku sroll la bawah2 sikit saja tengok gambar dia then ternampak gambar dua tangan yang sedang bertaut jari, sorang tu penuh inai , so dari situ aku expected la tu pic orang kawin . dia tulis caption ‘in sha Allah one day’ haa lebih kurang macam tu la ayat dia . oke kenapa aku cerita pasal ni ? mean dari situ aku sudah meredhai pemergian perasaan aku selama ni. Yes . lepas nampak gambar tu aku tersenyum. Sebab aku dapat bayang betapa bahagianya fatin izzati bila dapat kahwin dengan kamal :D *oke apa aku luah ni jujur, demi Allah aku tak tipu. Aku dah merelakan semuanya.. ahaha orang tak kenal aku macam mana, kadang diorang salah tafsir, aku tak salahkan diorang tapi kadang terkilan sebab cepat menilai tanpa tanya. Kalau tanya tak per jugak ceh aku cakap orang, yang kau buat dekat abang dean tu apa cerita hasmira oii . sila lihat cermin please ahahahah.. oke jenis aku kalau gaduh memang tak lama . apa aku fikir ‘macam budak-budak la gaduh lelama ni =_=’ haa macam tu la ekspresi aku . tapi setengah orang dia kalau dah benci sekali, seumur hidup dia berdendam . nope aku bukan macam tu , in sha Allah sebab bila gaduh aku akan rasa bersalah dari situ aku just mintak Allah halalkan apa aku dah buat, aku dah maafkan orang tu tapi terpulang pada orang tu .. aku takut bila gaduh ni , mula je aku angin . biasa la syaitan dah berjaya menguasai diri . tapi as hamba Allah. Allah suka sekiranya kita berwudhu kalau gaduh atau istighfar, then dari situ Allah lahirkan sifat rasa bersalah dalam kita supaya sedar yang kita sebenarnya lagi teruk dari orang tu . getting worse than before . am I right? Manusia yang tak pernah lepas dari melakukan kesilapan . dan sebenarnya aku ni fail kalau nak dapatkan lelaki, mean lelaki pon tak nak kat aku =_= ahaha yes . im scaring them . example ? kamal pon kena ahahaha aku terlebih siasat sampai dia terkejut la kot sebab aku banyak tahu pasal dia ==’ aku ni memang macam ni , bila dah suka orang lain la perangainya . kalah conan . bukan kamal sorang kena . baru2 ni abg dean pon kena . senior kos akaun aku kt sini . dia budak nasyid ahaha lol . sedih aku . aku macam tekan sangat bagithu dia tentang diri dia sendiri . eh aku as abg dean ke abg dean yang jadi abg dean ni ? siapa yang lebih faham diri sendiri kan ? saya mintak maaf abang dean ahahaha ==' maaf sangat .. abng orang ke-2 kena lepas kamal lol .. ahaha tu la salah 1 punca kenapa laki takut nak dekat dgn aku . ada masa kitorang suka sama suka, tapi bila orang tu bagi masa kat aku tpi aku pulak buat prak tak sabar nak kt dia, bodoh -_- yaaaaa ahahahahaha T.T aku selalu maki diri ‘HASMIRA APA KAU BUAT NI ?!!! ASAL KAU TAK SABAR NI?!! APA MASALAH KAU NI GILA?!!!’ serius talk . selalu sangat akibat daripada perbuatan diri aku sendiri la aku kehilangan orang yang aku suka, mean tak dapat apa yang aku nak. Jadi marah lah aku kalau aku ada buat benda bodoh kat korang :P ahaha pada aku aku tak kisah laki tu kaya ke tak, tapi ada satu sebab je aku nak lelaki yang macam mana .. that’s why aku tak kapel dengan orang yang suka aku tapi aku nak lelaki yang aku suka ahahaha lol . kalau kat pasal hensem , siapa je tak nak kan ? tapi kalau aku , kalau la hensem tu tapi pegangan agama kurang dari aku boleh jadi isteri beriman ke aku macam tu -_- memang tak la kan , aku ni pon dah macam jantan . pegangan agama yang lagi tinggi dari aku, aku nak lelaki yang macam ni . kalau aku sendiri dah berjanji dengan diri sejak dari form 3 nak full solat so lelaki tu mesti full solat la dari darjah or form 1 . haa macam tu la contohnya :3 aku bukan kata nak riak dengan benda ni tapi ni pembangkit semangat aku untuk terus berjanji dengan Allah bahawa takutnya tinggalkan solat, betapa bodohnya manusia yang tak tahu nak bersyukur even seminit pon dengan nafas yang setiap saat Allah bagi. Malu la sikit haish .. sebenarnya aku nak cakap, ermm tak ada apa la . kalau betul aku suka dia better aku diam je , aku tak nak dia tahu ahahaha Allah semoga Kau permudahkan segalanya :) In Sha Allah .. aku tak nak dah terlalu berharap sebab aku tahu aku akan kecewa .. aku takut apa aku rasa ni tak kekal . kalau betul dia untuk aku , Allah akan bagi .. Amin Ya Rabb :D

Wednesday, 1 January 2014

Unexpectedly Meeting

Assalamualaikum
hai .. ahaha serius talk . how long i 'leave' in blogger world ?
so long .. so today , tiba2 mood menulis tu datang but cerita pendek sudaa

btw happy first day in new year .. dan2 la aku update pada hari pertama 2014 .
ahaha so apa yang aku nak cerita ? 
banyak ..
yes too many .. tapi entah nak cerita mana satu 
cuma aku nak cerita

orang yang selama ni pernah aku suka dan sayang sampai sekarang tidak di duga akhirnya kami bertemu secara bersemuka .
alhamdulillah impian aku selama ni tercapai ..
tak expect pon benda ni dan tak rancang , tapi  Allah tu Maha Berkuasa right ?
tapi time tu sebenarnya aku dah tak kuasa pon nak melayan dia
tak tahu nak cakap macam mana 
kira perasaan macam dulu dah tak ada
macam tak kesah pon dia nak jumpa aku ke tak nak
tapi kesian punya pasal :P ahahaha
jumpa la ..
dah la time tu aku ada meeting dengan drive partner aku dulu . 
kitorang berlima perempuan die sorang lelaki .
dia pulak jenis tak kesah
biasa la budak hot .
peminat perempuan tu ramai la kan -..-
so tak kisah kalau berkepit . jeles oke jeles 
ceh ahahaha
 
akhirnya kitorang jumpa and merasmikan Mc'Donald Batu Caves pada 30/12/2013
second last of end year .. 
i've not feels the end of year ..
lantak kau la nak berlalu pun :v ahaha
time tu pukul 3 .. jumpa la si 
Mohd Izzat bin Idros 
 ..
first time jumpa malu oke . sebenarnya aku bengang dengan si ijat ni -..-
aku je banyak tanya , die diam .. sekeh gak kang ..
bak kata dia 'belum panas lagi''
ahahaha aku ingatkan dia ni tinggi la sangat ..
memang la tinggi dari aku tapi macam biasa je :P
tak ada la tinggi mana pun .
borak macam2 lagi ,
dengan ada kak ruby fuhh selamat .
kalau tak mati kutu kitorang kat situ =='
ijat pun 1 
grr ..
 
 







 
btw thanks a lot for coming . treat me a Mc'Flurry and sanggup datang sebab koi :v
teruja ni tauk ?
ahahaha
sangat gembira .. itu je mampu cakap :)
Terima Kasih Mohd Izzat ..


EL_SINATRA