Monday, 31 December 2012

Sahabat

Salam ~ heyyo :D oke entri kali tentang sahabat ;O tapi sebelum tu , ni entri terakhir untuk tahun ni :D SELAMAT TAHUN BARU 2013 :) ~ wuu oke aq ramai kawan tapi dlm bnyk2 tu boleh dikatakan kawan ke ? :) in sha ALLAH diorang semua termasuk korang boleh berkawan dengan aq ^_^ no prob la .. tapi pic yg ade dalam entri ni manusia yg aq syg sangat , kalau boleh x nak hilang diorang xD aq syg diorang sgat2 .. ya ALLAH aq harap persahabatan kami kekal hingga akhirat juga  sehingga syurga :')  

k ni kawan sekolah yg aku rapat :o hohoho . kite mula dgn sekolah dlu .. pastu baru kawan special xD
menggedik je due ekor ni :p ahahah time makan KFC kt Temerloh sebab amex result SMA xD ahaha lepas tension lepas tgok result =.=' huh ni la die suhaida and fadila syafran , org pggil fadila chip . die ni comel tapi bulat xD

jamuan kelas time akhir tahun :') wuu sedeh . ahaha ni budak 3 Ibnu Sina by cikgu salmi , kelas first oke xD . muke lapor belaka . dari kiri atas (mila , farah athirah , fitrah , eqa , zimah ) .. kiri bawah (farah hanim , syafiqa dodoiyt (kembar aq) ecah hamid , ecah KA , nik elya and sarah) woot ~ woot

time ni pulak baru habis jawap paper SMA , gatal pi masuk hostel dah la snap guna henfone :p malam tu kena rampas xD padan muka aq ! kami serasi . budak 3 ekor ni la manusia yg aku paling rapat and sekepala dalam hostel xD buat jahat sama2 dan kena wanted sama2 AHAHA .. (aq , ecah katon , sarah and mira zan) abaikan belakang tu :p hodohnye muka aq =.='

aq syg diorang sgt2 , disebabkan hostel aku kenal erti sahabat . erti kasih sayang , erti kawan selamanya :') seriously aq syg diorang sgt2 .. btw lagu blog ni pon aku amex ilham dari wosto :') thanks wosto kerana kenalkan aq pada manusia2 anugerah ALLAH yang sangat indah ni .. syukran jazilan SMA AL-WOSTO ~


             ~   TAMAT SUDAH PASAL SEKOLAH MENENGAH AGAMA AL-WOSTO ~



k ni pulak kawan sekelas semenjak aq pindah selayang bharu :D wlupon diorang ni gila2 tapi diorang mmg sporting habis la xD syok kawan dgn diorang . dan budak laki kecik ni pernah minat aku :p kelakar pulak rasa xD AHAHA even setahun aku dpt rasa sekolah kat SB , aq tetap tak kan lupe diorang sampai bila2 :)

muke aku mcm tu sebab esoknya SPM =.=' abaikan , ahaha haa yang ni baru clear muka farah athirah xD dulu time aq mule2 daftar x sangka gak die sama sekolah dengan aq -_- jodoh kowt AHAHAHA tpi nasib baik ade geng . dari wosto sampai la sekarang aq kawan dgn dia ^_^ syg kau la bibir :p ahaha (aq , syafiqah , farah athirah)


budak laki kelas aku :P ni semua muke nonsense belaka xD AHAHA (danial , backcroft (plik skit nme mamat ni , org sabah) , blkg tu syukur (hensem woi) , elannaiker , faiz , syafiq , nadzlan , kirthen rao , alif borhan and nabil ) ade lagi yg lain tpi hilang kemame x tahu xD AHAHA 

  ~ TAMAT SUDAH PASAL SEKOLAH MENENGAH  KEBANGSAAN SELAYANG BHARU ~


                k bawah ni pulak manusia yang aq paling sayang la :O cenggini haa (y)

 FIRST ~ orang pertama yang selalu ceriakan hari aq , yang nak sgt tahu masalh aq , aq x nak bgthu walaupun aq perlukan seorang rakan untuk luah kan , thanks aira :') . akk syg aira sgt2 .. dia la satu2nya manusia berjaya merendahkan ego aq . buat aq senyum selalu . dia adik aq .. aq x sangka dapat jumpa manusia mcm dia . aq harap suatu hari nanti aq dapat jumpa dia . aku nak peluk dia . walaupon aq kenal dia dari FB :) sumpah die awesome :D sayang kamu dik ~ aira ...

 
aira saje buat mata tomey itu :3 die ni mata bulat xD

SECOND ~ diorang ni kawan serumah aq . asl ajk main je semua on xD aku paling tua kat situ -_- nama je form 5 (2012) tapi muka mcm budak2 , tengok la sendiri , den yang pakai baju superman tu .. dan paling pendek T.T HAHAHAHA .. wei aku syg diorang la , diorang ni semua kawan dari aq tadika lagi tpi alin je tak , alin tu aq kenal time main netball time tingkatan 3 x salah aq .. tpi die best woo :O .. tapi pic syasya lak x de ==' jap aku masukkan yg lain btw diorang la peneman aku main baling selipa , rondes , netball , futsal , klu dulu gasing , guli pon main xD daun terup , carrom la AHAHA (y)

along , athirah , aq , adik aq Atikah Hakimi and alin 



this is syasya ,, klu ikutkan dulu aq paling rpt dgn die , sejak msok hostel dia rpt dgn along tpi x heran la xD kitorang ttp kwn dan mkin rpt dgn semua orang xD dia ni la peneman main baling selipa la futsal la netball la rondes la xD syg di woii .. 

THIRD ~ diorang ni kawan time kecik aku jugak tapi kekal la sehingga aq masok hostel ^-^ dua2 ni follow aq xD aq ajak diorang masuk wosto then diorang pon ikut la :p ahaha dah mcm lembu kena cucuk hidung je .. tpi an baru2 ni aq buat hal dengan Alwani :'( wuuu sori wani .. aku emo time tu .. wuu tapi aq syg kau beb . kau la kawan dunia akhirat aq ... dan budak cengeng , manja dan mengada -_- sopea bosok :3 ahahaha die ni mmg minah mcm ape ntah xD AHAHA sje je :P ..

peng2 , kami geng mustache xD AHAHAHA syg ko wani

abaikan muka aq -_- aq tahu sofea lagi comel :3



 FORTH ~ diorang ni kawan fb aq dan dua orang ni banyak faham aq jugak ^_^ woot2 , sorang panggil aq sayang sorang lagi panggil aq bby :3 haa memang ngam , dua2 ni lesbo aq -_- AHAHA , pernah gaduh dengan fatin ni ==' sampai aq menangis punya nak pujuk dia , punya x nak hilang dia :'( wuu sori sayang xD AHAHAHA aq syg korang due :* tapi kan bila aq tgok pic korang due ni dah mcm kembar la pulak ==' serius wa x tpu korang .. si tinx tonx lurve lak ==' hum aq dah lupe nme die xD AHAHA sori bibi xD

Fatin Nurul Syamimie

Tinx Tonx Lurve



FITFH ~ dia sorang je jantan yg aq aggp dia macam perempuan :p ahaha mksud aq die rapat mcm kitorang ni sibling . aq baru kenal die tapi kitorang berkawan macam bertahun la gamaknya , kitorang bnyk bergurau pasal laki bini , ala kirenya aq bini die la ni -__- main2 je k , jgn pkir lain sbb dia dah ada orang cop :p ahaha tapi kan dia kata xper sebab laki boleh kahwin 4 . ah banyak la cikadak dia nak kawin ramai2 xD AHAHA tapi die memang sporting habis aa , dia la manusia yang berjaya buat aq kol budak laki fb tanpa segan , aq pon pelik ==' aq ni punya la segan nak bergayut dgn laki tpi entah kenapa dengan dia aq biasa je tapi best borak dengan dia (y) dan dia ni bakal usaz wuu , tgok la status dia .. main2 la , semua ambik dari UIA , Ustaz Don and rancangan tv lain and dia jugak bnyk nasihat aq pasal agama ;D malu aq wei , aq pelajar agama pon x terer macam dia ni :D Ustaz Mohd Izzat . budak voka puteri temerloh ~

hensem kan ?? suami koi ni :p ahaha joke je
sampai di sini sahaja entri tentang sahabat aq ^_^ seriously aq harap aq dapat jumpa diorang di syurga nanti :') selamanya diorang tetap di hati aq :'( kekalkan persahabatan ini selamanya ya ALLAH ~ sekian wassalam :D

Thursday, 20 December 2012

Salam pembuka bicara ~
By the way entri kali ni agak melaut sikit :3 , just luahan hati for someone yg aku minat ? maybe =.= . Aq harap tak kesah la xD hehehe , thanks sapa2 yang sudi bca entri ni :D kalau nak komen , komen je la ~


Salam for u Mr.Coco Crunh (crush la ngek) .. oke saya tahu entri saya ni dah bertambah lebih2 menyerabutkan kepala otak anda :3 maaf ye . tapi ni luahan saya , up to you la nak baca ke tk nak :3 x nak paksa . saya tahu kita baru je kenal tu pon dalam fb . maaf sekali lagi dengan pengakuan tibe2 dari saya , saya tahu awak terkejut sangat , saya x pinta tapi hati meronta nak bagitahu ,, maaf mr.coco crunh .. satu pintaku :') sudikan la awak menjadi yg terakhir dalam hidup saya , orang yg terakhir saya lihat tatkala mata saya menutup menghadap Ilahi ~ saya tahu masih awal nak bgi perasaan awk yg itu , tapi awak boleh putik sekiranya awak 'memiliki' saya . saya tak minta sekarang .. saya mengharapkan 'PERCINTAAN SELEPAS BERNIKAH' . saya tahu dgn keadaan kita yg berjauhan agak sukar untuk mendapatkan kepercayaan awak . jangan pernah samakan org yg pernah bertakhta dalam hati awak dulu mcm diri saya , ye kami perempuan tapi hati lain2 . semenjak awak dikecewakan percintaan jarak jauh , awak tidak cepat melatah memilih pasangan , begitu besar dugaan saya untuk memiliki sang kumbang satu ni :D orang mengajar saya erti tidak berputus asa . saya tahu saya ibarat 'perigi mencari timba' tapi saya tahu sebab awak yg mahal saya jadi mcm ni . sedangkan awak , pandang saya mcm kosong ~ sedangkan Saidatina Khadijah yg meminang Baginda Rasulullah S.A.W .. tapi saya tidak seberani itu .. saya tahu susah untuk awak percaya saya :') saya faham .. kalau orang lain dalam masa sehari boleh dapat kapel sbb saya tahu itu bukan serius namanye , saya sanggup tunggu awak untuk dapat 'serius' itu . kali ni saya bukan main2 :'( saya nak sesuatu yg biar la diredhai ALLAH . saya sanggup tunggu , tolong bagi saya peluang . setiap hari berbekal doa dgn nama ALLAH S.W.T serta diselitkan nama awk , saya harap Allah perkenankan doa saya yg satu ni. say sanggup tunggu awak kalau awak sudi :D permintaan ini bukan main2 . saya nak belajar erti setia jarak jauh , erti kesabaran mendapat hasil , erti kerinduan yg makin mendalam , erti pertambahan kasih sayang tatkala kita dipisahkan jarak


Saya cuba pegang kata2 ni walaupon perit :')
~ Saya tidak setabah Zulaikha menambat hati Yusuf .
~ Saya tidak seberani Khadijah meminang Muhamad .
~ Saya tidak sekaya Balqis membeli hati Sulaiman . 

Tapi saya tahu saya boleh menerima diri awak serta kelemahan awak



 Saya akan tunggu awak :') ~ wallahualam

Sekian , terima kasih . assalamualaikum .. 




[ sH4rm!4 ]






Sunday, 16 December 2012

Pulau Langkawi

 

Salam ~

Hey .. ni entri kedua ? perlu ke aku kasi tahu ? =.= ahaha oke , btw aku bru je sehari kat rumah time ni .. semalam otw dri kg blik KL .. percutian kat langkawi memang best :D cenggini haa (y) ahaha .. tapi sayang , motel dia kureng memuaskan ==' sempit kowt .. wei cable car langkawi best kowt xD AHAHA adik aku smpai jerit2 sbb gayat -.- mcm budak2 je , aku rilek je .. dengan mat seleess nye .. bahaya kalau aq bawak laki aku dtg sini nnti , mau di curangnya .. LOL , tapi memang membosankan la aq balik kg kali ni .. lagipon sedare pon x de .. kesian ~ main dgn cat(kucing) je kt umah .. peluk la cium la dah mcm anak aq je ..x tahu nak citer ape pasal langkawi ni tapi kan AHAHA satu je aq ingat , pekerja laki kt kedai coklat HAJI ISMAIL GROUP kt PEKAN KUAH memang terbaekk la ~ serius x tipu :3 nanti try tgok k ? xD gatal k gatal =.= astaga ..

And lagi satu , sepanjang aq sty kg , mcm orang gila kowt rindukan org yg aq minat .. x sbr nak balek KL semata2 nak rep IM dia , pandai2 je aq ckp kt umi suruh blek KL cpt sbb dia je .. bantai kata Langkawi x syok langsung pdahal aq nak on9 cepat2 =,= ye aq tahu aq dah gila , ni la aq .. bila sukekan someone .. mula la obses nak kan orang tu tapi ade la malu nak ckp over2 .. hem seriously dia seorang yang baik , pandai , hensem .. boleh dikatakan dia ni perfect la :D tu sebab aq sukakan dia .. tapi sayang , aq x layak dgn org baik mcm dia .. sampaikan ada orang x bagi aq kacau dia :) see ? betapa bersihnya dia sampaikan org x nak tgok aq dengan dia .. salah ke aq suka dia ? aku x pinta , perasaan ni yang dtg sendiri :') menangis aq bila orang tulis mcm tu untuk aq .. klu la betul ape yg budak tu ckp yg kamal tu mcm yg dia ckp .. aku sanggup tunggu untuk dapat laki mcm tu .. budak perempuan tu tak faham apa aq rasa :') she's not me as understanding me .. kenapa aq selalu malang sebab ni ? aq just cari someone yang 'SERIUS' dengan aq . bukan main2 .. memang la aq perempuan x patut buat mcm ni tpi korang pon akan buat kalau korang ni  laki kan ?? jenis aq ni selamba je .. main terjah -.- aq x suka pendam2 .. sakit jiwa tahu , baik aq cakap je .. aq rasa macam2 aq buat kat langkawi untuk hilangkan rasa rindu tapi x boleh .. arghh zufefu zufefe xD AHAHAH ..

~ CARA2 AQ BUAT GILA BILA INGAT DIA ~ LOL

1) senyap2 aq amex pic die :3
2) aq buat wallpaper pulak pic die tu ..
3) setiap malam mesti tatap dulu wallpaper fone xD ..
4) dengar lagu sambil teringat kat dia ..
5) pernah terfikir mcm mana nak datang johor xD GILA !!

[ aq suka laki mian gitar :'3 serius .. dri dulu lagi aku nak laki cmtu .. ]


bnyk celoteh pon x guna gak , even kamal bce benda ni pon die bukan faham ape yang aq try sampaikan :D sokeyh la ..


to Kamal Ariff a.k.a Michael Ariff Pritchard ~

saya nak awak tahu , even saya x memiliki awak kite masih kawan kan ? saya cuba bagitahu hati saya yang kite kena terima takdir .. saya selalu mengharapkan percintaan selepas bernikah :) syok kan ? AHAHAHA saya akan doakan awk selalu bahagia dgn hidup awk , jumpa perempuan yg lebih baik di mata awk .. cinta x semestinya memiliki , cukup la sekadar saya tgok awk bahagia dari jauh :') walaupun semua perit .. awak pandai awak baik awak hensem, (y) thanks bce apa yang saya tulis haritu .. saya hargai ^_^ maafkan saya sbb buat awak serabut memikirkan nya .. saya harap awak lupekan je la niat saya tu :D saya harap saya dpt laki mcm awk ni suatu hari nanti sbb kawan awk x habis2 puji awk :p haa nmpk sgt la awk ni ibarat mutiara dalam laut kan ?? ahaha oke again saya minta maaf bnyk2 kalau menyakitkan hati awak , menyusahkan awak :)


Sincerely ~ Hasmira Hakimi

Thursday, 6 December 2012

 

Salam pendahuluan :p cewwah ahaha . k btw entri lama aq dah padam sebab aq rasa bodoh tulis semua tu . bukan korang tak kenal Hasmira Hakimi memang suka merepek  -.- oke btw permulaan ni x nak buat entri panjang2 dulu sebab nak cari idea kasi cantik blog ni , tak nak kasi orang serabut membacanya :D wahahaha . nanti kesian korang kena pakai kanta pembesar lak =.=' ahahaha . btw mana yang ade idea tu cube try kongsi ngan den :p jangan la kedekut sangat xD k la that's all . thanks for reading readers :)