Tuesday, 21 May 2013

♫ Kәh¡lαngαn ♫

Assalamualaikum !!
eh ? menjerit pulak aku ni hehehe (macam dengar :P )
btw aku buat entri ni suka2 dan tak nak promote pon
lagipon dah 2 pagi
siapa je nak baca ? ahahaha
hemmm ..


Sebenarnya sebenarnya =.=' alahai kenapa dengan aku ni ? nak kata jatuh hati ... ish dia kawan aku la.
Takkan aku suka dia ? :O hemm argghhhh tak mungkin la !! oke dah buat gila , btw aku menangis kowt xD ahaha aku pon pelik kenapa perlu menangis untuk mamat ni tapi yang pasti dia dah banyak tolong aku :') tak pe la senang citer siapa perasan entri ni try la baca whatsapp panjang lebar yg aku hantar kat dia , nanti korang faham la , btw sebelum tu . ( KOY , KOI = AKU .. AOX = KO )





 








 Abaikan background belakang yang ngarut tu -_-

Kalau perasan yang dia tulis kat pic terakhir tu ada tulis ''aox ada cakap  , kawen blablabla .. sampai la muka malu2 kucing gitu'' =.= aku rasa ijat ni lain macam ni . bila aku tanya Intan , Intan kata ade rahsia yang perlu dikorek xD ahaha ngarut .. oke macam ni la .. aku tak tolak kalau ada jodoh dengan ijat tapi dalam masa sama aku tak nak harapkan dia . ye sejujurnya aku dah lama ada hati dengan dia :) cuma perasaan tu tak berat macam mana aku harapkan kamal . dan dah lama aku suka ijat ni , time sebelum kenal kamal lagi cuma tu la macam aku tulis perasaan tu bagi aku macam ringan dan tak terlalu serius , bila datang kamal je aku jadi gila sikit -_- wuishh dasyat kamal ni ahaha . dalam masa sama aku dapat agak ijat ni macam ada something je yang die cuba sorokkan dgn ayat ni btw aku tak nak pandang berat , sebab apa ? kalau korang kenal ijat ni korang tahu la kenapa aku tak nak cakap kat dia aku suka dia and kenapa aku nak kawan je dengan dia . dia ni ramai kawan perempuan dan style dia suka melayan , majoriti kawan dia perempuan ( bukan bermakna dia pondan -_- dia ni maskulin seyh ) ala faham2 kan la kalau orang macho ramai kawan perempuan , tak kan nak bagitahu jugak . tak baik aib orang , lu pikir la sendiri :P tapi aku lebih prefer kawan dgn dia berbanding lelaki lain ? why ?? sebab bagi aku ijat ni banyak kebaikan dari kelemahan yg ade pada diri dia . banyak tentang dia yang aku suka . die baik hati , pandai nasihat agama , pandai pujuk , pandai ambil hati , macam2 la .. kirenye bagi aku tak rugi kenal mamat ni . dan adat la manusia kan . ade kebaikan ada keburukan :) macam aku jugak . aku lagi bnyk buruk dari baik . so bagi aku ijat ni macam hai dah macam putera kayangan turun dari langit untuk membantu manusia sejagat :P walauweyh ayat ahahaha habis kalau dia baca ni xD kitorang memang tak pernah jumpa . macam dalam whatsapp tu . tak percaya ? tapi cara kitorang rapat dah berapa tahun xD kenapa aku jatuh hati dekat die ? sebab dia dah sentuh hati aku . macam mana ? ahaha banyak whatsapp dia yg dia pandai mengayat perempuan :) pggil sayang la apa la , tu sebab aku rahsiakan perasaan ni . for me aku lebih suka kawan dengan ijat , if aku bagitahu perasaan ni , tak ke korang fikir akan berlaku ke 'WEIRD' dan di situ ?? kawan punya lama dah macam adik beradik tahu2 kapel ? :O no !! ahahaha kalau kawen ? walauweyh lagi macam nonsense xD tapi kalau Allah tetapkan mana boleh tolak kan ? btw macam ayat last whatsapp ni . aku tak heran kalau 1 hari ijat datang sendiri ke rumah aku tapi bagi aku apa yang ijat tulis ni macam ( 0 ) ZERO !! why ? IJAT TAK PERNAH ADA PERASAAN DEKAT AKU :) that most important kenapa aku tak bagitahu perasaan ni .. so daripada syok sendiri , aku selalu fikir ''IJAT BUKAN SUKA KAU PON , LAGIPON DIA KAN RAMAI KAWAN PEREMPUAN , RAMAI KAWAN YANG COMEL2 , LAGIPON IJAT NI DEMENDS , SO AKU RASA DIA TAK MAKSUDKAN LANGSUNG DENGAN WHATSAPP DIA NI , BAIK KO KAWAN JE DENGAN DIA HASMIRA , JANGAN BERMIMPI DI SIANG HARI'' .. reason kenapa aku tak berharap langsung dekat ijat . sbb banyak percent yg bgitahu aku akan kecewa kalau ijat tahu pasal ni .. that's all . lagi satu , sekarang ni pon ijat dah kurang whatsapp dengan aku maybe penat or bz menguruskan barang2 yang dia nak pergi u . see ?? belum pergi u lagi dia dah mula kurangkan whatsapp dan aku sendiri dah rasa takut kalau aku kehilangan dia , ni kan lagi bila die dah pergi sana jumpa kawan kat sana , jumpa awek kat sana :) jadi aku harap perasaan ni Allah padam dan teruskan perhubungan kami sebagai kawan selamanya di dunia mahupon akhirat :')

Jangan pernah lupa koi ijat .. koi takkan lupa aox
Belaja la molek2 ..
Kalau betul apa yang aox tulis kat whatsapp tu
Tak mustahil 1 hari nanti aox kotakan .
:')
Tak mustahil cuma harapan tu nipis ..
Kita tetap kawan selamanya
Uhibbuka jiddan fi sabilillah , wafi jannah 


Salam Sayang
Hasmira Hakimi 

6 comments:

Hanya Seorang Gadis Biasa. said...

sedih laa

Hasmira Hakimi said...

Haa sedih ke ?? xD ahaha kantoi pulak pasal ni

Hanya Seorang Gadis Biasa. said...

real ke yg akak tulis tu?..Pnjng nyerr..

Hasmira Hakimi said...

Aah real sayang , kenapa ?? Ahaha sanggup la katekan :P

hang sapa said...

memang hbat kisah ni..

Hasmira Hakimi said...

hebat macam mana tu xD