Tuesday, 9 April 2013

SPM Result

Bsimillahirrahmanirrahim ~

:: Assalamualaikum and selamat sejahtera ~ syukur ke hadrat Ilahi kerana masih bernafas sehingga sekarang dan selawat ke atas junjungan Baginda Rasulullah s.a.w , moga2 kita semua memperolehi syafaat baginda di akhirat nanti , In Sha Allah ::

~  Haa kali ni entri baru pulak ! pasal apa ? hemm hari tu beria aq nak bagitahu pasal result kan ?? hekhekhek lupa lak :P tapi macam segan je .. ahaha oke tak per la , ni hakikat .. kita dah tak boleh lari daripadanya kan ?

~ Ingatkan nak upload pic result tapi lupa snap la , kamera pon tak ada ==' haish . so cerita je la .. first day datang sekolah orang pandang aku macam nampak alien je , lulz .. kenapa ?? sebab aku datang sekolah pakai mask yang tutup mulut halang asap tu , ala yang biasa kalau time jerebu orang pakai tu .. tahu kan ?



Alololo ~ anak siapa comel sangat ni ?

~ Haa macam budak ni pakai . comel je dia main xD then pakai punjabi putih dgn jeans fit hitam , bawak beg --' ahahaha .. sampaikan orang tak kenal siapa aku .. terutama cikgu . ahaha macam nak tak nak bagi result sbb takut tu bukan aku xD time tu abah pon nak cepat sebab dia kena gi pasang barang kat rumah orang , kesian abah .. maaf abah , hehehe ..


~Aku pon ambik result cepat2 .. alhamdulillah dapat 4A 3B 1D ~ 1D ?? apa D tu ?? cacat kan ? sedih dapat tahu ..

:: Bahasa Melayu   ( A )
:: BAHASA INGGERIS ( D )
:: Science  ( A+ )
:: Sejarah  ( B+ )
:: Math  ( B+ )
:: Pendidikan Islam   ( A- )
:: Perdagangan  ( B+ )
:: Pendidikan Seni Visual ( A- )


~ See ?? cacat result sebab BI je -.- serius aku balik rumah menangis . kalau D tu seni tak per gak .. ni BI ?? subjek penting nak masuk U tak kredit .. siapa tak sedih ?? yg lain dah cantik ada A dgn B+ (nyaris je , asal x bagi A terus ? baru nak naik pentas xD ) sampai BI je down trus mood bila tgok result kat cikgu .. tapi aku terasa kembang sebab apa yang aku nak selama ni dapat . SAINS DAPAT A+ LA WEI !! tak sangka sangat ... ahaha sebab aku minat sains , dari dlu nak dapatkan A , tapi gedebuk ! A+ terus xD


~ Tapi tu la orang kata rezeki kan ?? ada di mana2 and kita sendiri tak boleh nak jangka semua ni .. tapi nasib baik D tak E , kalau tak memang frust menonggeng dah .. Alhamdulillah la 4A tu , result sama dgn PMR ahahaha .. tak naik2 A nye .. now btw tunggu keputusan UPU je tapi pada masa sama ada apply pra-Diploma , sbb BI D tu aku tak yakin sangat dapat masuk U , pra-Diploma je harapan . harap2 dapat la ~

~ Semoga Allah bukakkan pintu rezeki buat aku ,, harapan nak gi UIA tu selalu ada tapi agak tipis dengan keputusan cmni :'( hummm .. nak sangat UIA ..

~ Now nak tunggu JPJ kereta je , hope semua kawan2 aku JPJ minggu depan lulus dgn jayanya .. AFZA , SYIDAH , ADLINA (YONG) and aku sendiri . semoga dapat JPJ baik xD doakan k ??
tak sabar nak berjalan bawak kereta umi :P ahahahah , JPJ moto dah lama and alhamdulillah lulus ~ tapi moto kat rumah tak dak --'


~ Oke rasanya sampai sini je la cerita pot pet pot pet aku ;3 panjang ?? suka hati la :P ahahaha

~ Sekian terima kasih ~ Assalamualaikum

3 comments:

Sabella Mohamad said...

waaa hebat la awak A+ science . tahniah . hehe . takpe , rezeki memasing Allah dah tentukan . in shaa Allah , ada rezeki awak dekat UPU nanti ^^

Hasmira Hakimi said...

Ahaha kan ?? Tak sangka jugak :O dari form 2 lagi harap sangat SC dapat A time PMR tpi Allah maha Adil kan ? Dia tak bagi kt PMR dia bagi dekat SPM ^^ Alhamdulillah ~ ♥

Hasmira Hakimi said...

Ahaha kan ?? Tak sangka jugak :O dari form 2 lagi harap sangat SC dapat A time PMR tpi Allah maha Adil kan ? Dia tak bagi kt PMR dia bagi dekat SPM ^^ Alhamdulillah ~ ♥