Thursday, 4 July 2013

cOupLe

COUPLE ?

kapel ? kenapa aku citer pasal ni eh ? huehehe aku pon tak tahu kenapa , tapi aku rasa aku nak share sikit la definisi kapel bagi Nur Hasmira a.k.a El Sinatra *kunyah pop corn . gelaran nak gempak je aku ni .. wateber la janji aku kenyang kunyah pop corn ni -..- padahal dok sedut air tin 1.50 yang aku beli kat mesin bawah blok damar ni ahahha .. 
oke balik pada cerita la kan .. as known as you know la kan *bajet english . kalau korang ada yang baca entri aku yagng lama2 agaknya mesti korang tahu siapakah gerangan sang putera kayangan yang ada dalam hati aku sekarang :3 putera kayangan la sangat padahal rumah kat tanah jugak , tang bile terbang balik ke awan pon aku tak tahu , huahahahaha . aku pernah stay sekolah agama jadi sekasar2 aku pon dapat banyak la iktibar dari sekolah tu tapi sebab sekolah tu jugak aku merasmikan kapel yang pertama dalam hidup ahaha . but start dari kapel first tu la aku single sampai la sekarang , dekat 3 tahun dah aku single . alhamdulillah la .

so for me kapel ni macam contoh la aku tak suka kapel yang 1 kelas ke 1 kampus ke 1 sekolah ke *ceh ayat , padahal first time kapel dgn ajib tu pon kelas sebelah je :P ahaha , so korang faham tak apa yang aku maksudkan ? kapel dekat2 ?? ==' Ya Allah , dah la ngadap muka sama , duduk kelas sama , duduk sebelah2 , pastu bila ada kene jawap kat depan ke baca kat depan ke bila salah tak ke malu tang situ ? kalau aku kapel macam ni aku tak jadi diri aku sendiri . serius aku macam cover2 cantik , pakai lawa2 , kirenye aku tak jadi diri aku sendiri lagi2 aku jenis perwatakan kasar sikit . aku benci FAKE ! thats why bagi la hensem mana pon depan mata aku , kalau dah depan mata memang tak la aku nak terima kapel .. kalau nak gak baik ko gi belaja jauh2 huahahaha .. so aku prefer kapel jauh , bukan makna aku senang curang or tikam belakang . dari sudut kapel jauh ni la aku banyak berfikir . dosa tu memang la kan , tapi x banyak macam kapel dekat ni , zina mata bagai . lagipon UAI  ade sebut pasal kapel jauh ni .. prefer la kirenye . serius aku tak suka kapel dekat . sejahat2 aku nak tipu orang kata tak nak kapel pon , kalau aku nak gak kapel memang aku pilih budak jauh :P ahahaha HOI !!! siapa cakap aku nak kapel dengan ijat tu ?? :P bhahahahahaha *meroyan , ah aku tak nak ijat tu :P ada jodoh tak kemana kan ? :) memang la aku nak kat ijat tu tapi dia tu HOT sangat la , aku dengan dia dah macam enggang dengan pipit , hidung tak mancung hidung tersorong2 ahahaha lagipon dia nak macam tasha shilla tu .. bibir nipis . memang tak la dgn aku sebab aku lawan kepada bibir nipis , ramai cakap bibir aku seksi xD ahahaha so itu aset aku oke nak goda laki aku nanti huahahahahaha niat jahat mai dah xD gatal .. seriously bagi aku jugak aku tak suka kapel dekat sbb aku tahu perempuan ni pantang kalau pakwe mesra sikit dgn org lain mula la naik angin bagai nak rak , kadang2 yang aku peliknya ada yang just kawan je tapi jeles bukan main dok konker laki tu sampai gaduh la nak laki tu padahal kawan je pon . sakai amat -.- contoh macam budak kelas aku la .. kesian mamat tu , aku jugak yang kene tolong dia . pheww . ahahaha kesian amir . dari situ la sokongan aku kepada definisi kapel jauh lagi kuat berbanding kapel dekat , serius benci seyh . lama2 bosan aku hadap pakwe aku tu ahahaha . 

bagi aku jugak if la pakwe aku tu jenis melayan perempuan jugak , hemmm cemburu tu memang la tapi just kapel je kan , bukan ada hak pon nak halang die berkawan dgn sesiapa .. janji pakwe aku tu tahu yang die ada awek and melebihkan aku dari perempuan lain pon dah cukup :') daripada main belakang .. redha je la kan ? aku tak kesah , tapi aku nak dia tahu , even aku layan laki lain pon , dia tetap dalam hati aku dan dia satunya2 dalam hati , tak ada laki lain dan tak akan aku khianati cinta ini .. cewaahhh !!! ayat aku ahahahahahahaha tapi serius wei apa aku cakap ni *lap hingus :'( waishh malam2 macam ni la aku nak feeling nya ==' seumur hidup sampai sekarang sekali je aku kapel dan aku dah banyak belaja tentang ni , banyak kecewa mengharapkan orang akhirnya aku yang sedih sendiri nangis sendiri , tanggung rindu sendiri tanggung derita pon sendiri .. semua Allah yang bagi , aku kongsi dengan Allah time malam2 , lepas solat doa semoga dia untuk aku , malam2 sebelum tidur baca fatihah sebut nama dia mintak semoga dia jadi milik aku . tak putus2 aku doa semoga jodoh kami dipertemukan 1 hari nanti ..

aku tak tahu nak cakap apa , cuma harap kisah aku ni jadi macam SAIDINA ALI & SAIDATINA FATIMAH :') hope so .. aku redha kalau aku dipertemukan jodoh dengan lelaki tanpa cinta sebab aku tahu cinta lepas nikah tersangat la indah :) nikah disebabkan cinta adalah kebetulan dan aku harap iainya menjadi 1 kenyataan satu hari nanti .. hope sangat dia untuk aku . hidup mati bersama , namanya terpahat di dalam hati selamanya , aku hidup untuk dia kerana ingin menggembirakan hari2nya kerana Allah . ingin korbankan hidup aku untuk tengok dia gembira , tu je harapan aku untuk bakal ke sesiapa je la yang akan jadi milik aku 1 hari nanti ..

sekarang cita dia CINTA PADA ALLAH di tempat pertama , tanpa CINTA DIA , tak ada lah cinta kite pada manusia yang akan bahagia selamanya . tekadkan hati , sabar lah wahai Hasmira , 1 hari in sha Allah dengan kuasa Dia mana tahu apa yang kau inginkan menjadi milik kau , teruskan berdoa dan jangan pernah berhenti berdoa :')


No comments: